FOCUS: "ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ"
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ:"ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ!"
Την μετατροπή όλων των Ελλήνων σε δούλους που θα δουλεύουν με μισθούς πείνας των 350 ευρώ αλλά θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρους επιπέδου... Ροκφέλερ ζητά το "κουαρτέτο" (πρώην τρόικα) από την Ελληνική αριστερή κυβέρνηση ως ένα από τα προαπαιτούμενα στις....διαπραγματεύσεις που γίνονται για την ολοκλήρωση της επώδυνης "συμφωνίας".
Ταυτόχρονα οι δανειστές με περίσσιο θράσος ζητούν να μην φορολογηθούν με αύξηση της έκτακτης εισφοράς οι πλούσιοι δήθεν για να μην φοροδιαφεύγουν! Δηλαδή θέλουν την εξαθλίωση ειδικά των απλών πολιτών, για να προχωρήσουν σε συμφωνία.
Μιας συμφωνίας που και αυτή πολύ δύσκολα θα κλείσει καθώς όπως αναφέρει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο εσωτερική αξιολόγηση της γερμανικής κυβέρνηση «Δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα».
Κατά συνέπεια, επισημαίνεται, θα πρέπει να μετατεθεί και η ήδη σχεδιαζόμενη για τα μέσα Αυγούστου έκτακτη συνεδρίαση του γερμανικού Κοινοβουλίου.
«Αναλυτές ασκούν κριτική ότι το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ πιεστικό", συνεχίζει το δημοσίευμα και εξηγεί ότι οι διαπραγματεύσεις, κατά το χρονοδιάγραμμα, θα έπρεπε να ολοκληρωθούν ως τις 10 Αυγούστου και στις 11 Αυγούστου οι υπουργοί Οικονομικών θα έδιναν την συγκατάθεσή τους, πριν η συμφωνία επικυρωθεί από τα κοινοβούλια κάποιων κρατών-μελών της Ευρωζώνης και ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων.
Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα πληρωμών, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, το αργότερο στις 20 Αυγούστου, να καταβάλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ", τονίζει ο συντάκτης και προσθέτει ότι "για αυτό, σε κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναζητούνται ήδη νέες δυνατότητες ώστε να εξευρεθούν στο μεσοδιάστημα χρήματα από άλλη πηγή».
Γίνεται δε λόγος για μια νέα χρηματοδοτική ένεση από τον EFSF. «Αυτό, ωστόσο, είναι δύσκολο, διότι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση, εκτός Ευρωζώνης, θα ζητήσουν εκ νέου απαλλαγή από τις εγγυήσεις», καταλήγει το περιοδικό.
Φυσικά μια συμφωνία-γέφυρα θα απαιτήσει νέα προαπαιτούμενα και ας το αρνείται αυτό η ελληνική κυβέρνηση. Είναι σίγουρο ότι οι δανειστές - "βιαστές" θα το απαιτήσουν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ σαββατιάτικης εφημερίδας, οι δανειστές ανοίγουν θέμα απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και μείωσης του κατώτατου μισθού. Συγκεκριμένα, ζητούν συνολική επανεξέταση του μισθού των 586 ευρώ από το Φθινόπωρο και μετά, ενώ έχουν κάνει νύξεις για εισαγωγή του θεσμού της μικροεργασίας με μισθό... 350 ευρώ.
Ζητούν επίσης να αλλάξει το ισχύον καθεστώς στις ομαδικές απολύσεις, αλλά και ο συνδικαλιστικός νόμος, μετά από διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.
Επιπλέον, ζητούν να καταργηθεί η διάταξη του νόμου 4131 που προβλέπει την επαναφορά της σύνταξης για τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ.
Πρόκειται για ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νόμο Στρατούλη και έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, η καταβολή των συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες θα ξεκινούσε από τον Οκτώβριο. Αρχικά θα δινόταν στους δικαιούχους το ποσό των 260 ευρώ και από τον Οκτώβριο του 2016 το ποσό των 360 ευρώ. Η επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό θα ήταν 21 εκατ. ευρώ φέτος και 100 εκατ. ευρώ το 2016.
Η ελληνική πλευρά απαντά ότι "όλα τα προαπαιτούμενα που αφορούν στο νέο μνημόνιο έχουν ψηφιστεί και δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες παρεμβάσεις.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μην πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης οι πλούσιοι Έλληνες και φυσικά όλο το βάρος να πέσει στη μεσαία τάξη και στα χαμηλά εισοδήματα.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι θεσμοί ζήτησαν από την κυβέρνηση την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ!
Ως δικαιολογία για την απαίτηση τους αυτή, έφεραν ότι μια τέτοια υψηλή πρόσθετη φορολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή.
Η Ελληνική κυβέρνηση, πάντως, διαφωνεί κάθετα με την πρόταση αυτή των πιστωτών και όπως ήδη επεσήμαναν τα στελέχη της στους εκπροσώπους των θεσμών, η αναλογική καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης αποτελεί πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.
[Πηγή]