.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Φτιάξτε ένα διαμάντι μέσα σε 10 βδομάδες χρησιμοποιώντας μικροκύματα!

Ένας σπόρος άνθρακα και μερικά μικροκύματα είναι αρκετά για να δημιουργήσουν ένα... διαμάντι μέσα σε μόλις 10 εβδομάδες, όπως υποστηρίζει τώρα η επιστημονική κοινότητα και έχουν τα ίδια φυσικά χαρακτηριστικά και την ίδια χημική σύνθεση, όπως τα αυθεντικά διαμάντια....

Ενώ οι πολύτιμοι λίθοι που είναι τεχνικά κατασκευασμένοι κατέχουν ένα μικρό ποσοστό στην παγκόσμια αγορά διαμαντιών η αξία των οποίων αγγίζει μόλις τα 80 δισ. δολάρια, η ζήτηση για φθηνότερους πολύτιμους λίθους αυξάνεται συνεχώς.

Σε αντίθεση με τις απομιμήσεις διαμαντιών, όπως η κυβική ζιρκονία, οι πολύτιμοι λίθοι που έχουν «μεγαλώσει» σε εργαστήρια έχουν τα ίδια φυσικά χαρακτηριστικά και την ίδια χημική σύνθεση, όπως τα αυθεντικά διαμάντια.

Είναι κατασκευασμένα από ένα σπόρο άνθρακα που τοποθετείται σε ένα θάλαμο μικροκυμάτων με μεθάνιο ή άλλο αέριο. Τα αέρια σε συνδυασμό με την υπερθέρμανση δημιουργούν σωματίδια που αποκρυσταλλώνονται σε διαμάντια, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει 10 εβδομάδες.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης διαμαντιών συμπεριλαμβανομένων των Wal-Mart Stores και του του Helzberg Diamonds του Warren Buffett έχουν αρχίσει να αποθηκεύουν τους τεχνητούς πολύτιμους λίθους.

Πάντως, οι εταιρείες που κυριαρχούν στην αγορά των πολύτιμων λίθων συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής Alrosa και της De Beers, δεν νιώθουν να απειλούνται, διότι όπως υποστηρίζουν πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που στρέφονται προς την αγορά τέτοιου είδους διαμαντιών.

[Πηγή]