.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΒΟΜΒΑ! Αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα για να κτίσουν… τζαμιά

Χώρους για την ανέγερση τζαμιών και τεμένων αναζητά όμιλος Τούρκων επιχειρηματιών, στις πόλεις που ζει μεγάλος αριθμός Mουσουλμάνων λαθρομεταναστών, όπως την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα....

Μάλιστα, επικεφαλής Φερίτ Σαχένκ που συνδέεται άμεσα με τον Ταγίπ Ερντογάν, για να μην γίνουν αντιληπτές οι επιδιώξεις του χρησιμοποιεί ως προκάλυμμα εταιρείες από το Κατάρ, που ειδικεύονται στην αγορά ακινήτων και μεγάλων εκτάσεων γης, μέσω θυγατρικών τους στο Λονδίνο και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δύο χώροι έχουν εντοπισθεί στην Αττική, οι οποίοι θα αγορασθούν από την JERMΥN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, που είναι εταιρεία αραβικών - τουρκικών συμφερόντων με κύριο μέτοχο την Dogus Group, ιδιοκτησίας του Σαχένκ.

(Η συγκεκριμένη κοινοπραξία έχει αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης με μόλις 400 εκατ. ευρώ, όσο κάνει και ο άχρηστος ουρανοξύστης που αγόρασε για την στέγαση της θυγατρικής της Finansbank στην Κωνσταντινούπολη η Εθνική Τράπεζα).

Είναι εκτάσεις που υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια. Ωστόσο, οι εκτάσεις αυτές, με τις κατάλληλες αλλαγές θα μεταμορφωθούν ιδανικό χώρο για τεμένη.

Την ίδια ώρα, αναζητούνται εντός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, οικόπεδα που δεν περικλείονται από κτίρια, προκειμένου να χτισθούν κτίρια, τα οποία αρχικά θα λάβουν άδεια λειτουργίας ως «πολιτιστικά κέντρα» και στην συνέχεια θα μετατραπούν σε οργανωμένους χώρους προσευχής και άλλων δραστηριοτήτων.

[Πηγή]