.

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Με φράχτες και σκύλους ο Κάμερον θα εμποδίσει τους λαθρομετανάστες από το να μπουν στη Βρετανία

«Περισσότερες από 1.000 προσπάθειες αποτράπηκαν τη νύχτα με περίπου 30 προσαγωγές. Κανένα θανατηφόρο επεισόδιο δεν υπήρξε μέχρι τώρα», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο....

Χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τους αριθμούς αυτούς, εκπρόσωπος του Eurotunnel δήλωσε ότι η περιοχή «υφίσταται πολύ λιγότερες ταραχές αφότου έφθασαν οι ενισχύσεις» με τους 120 επιπλέον αστυνομικούς οι οποίοι προστίθενται στους 300 που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή του Καλέ.

Μία άλλη αστυνομική πηγή ανέφερε μάλιστα ότι «1.400 προσπάθειες» λαθρομεταναστών να εισέλθουν στην υποθαλάσσια σήραγγα καταγράφηκαν ανάμεσα στις 23:00 της Πέμπτης και τις 08:00 της Παρασκευής.

Τουλάχιστον τέσσερα αστυνομικά αυτοκίνητα βρίσκονταν γύρω από το σημείο όπου η κατάσταση ήταν ήρεμη, μετέδωσε ανταποκριτής του AFP.

«Υπήρξαν ενισχύσεις όμως η μεταναστευτική πίεση παραμένει», δήλωσε αστυνομική πηγή, διευκρινίζοντας πως «η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη διαχείριση».

Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «υπήρξε μία πολύ μικρότερη παρουσία στις αποβάθρες (του Eurotunnel). Έτσι λιγότεροι μετανάστες κατάφεραν να ανέβουν πάνω στα τρένα επειδή οι αποβάθρες φυλάσσονται αυστηρότερα».

Εδώ και πολλές εβδομάδες καταγράφονται μαζικές προσπάθειες λαθρομεταναστών να εισέλθουν στη υποθαλάσσια σήραγγα προκειμένου να φθάσουν στη Βρετανία, την οποία βλέπουν ως «ελντοράντο».

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συγκαλεί σήμερα εκτάκτως την ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων Cobra για το θέμα των λαθρομεταναστών στο Καλέ.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι ένα «σμήνος» λαθρομεταναστών που προσπαθεί να εισέλθει στη Βρετανία είναι υπεύθυνοι για το χάος στο Καλέ.

Μεταξύ άλλων, ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποφασίστηκε η τοποθέτηση και άλλων φρακτών, καθώς και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με ειδικούς σκύλους.

[Πηγή]