.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

«Αρρυθμία» του ήλιου απειλεί με παγετό το Βόρειο Ημισφαίριο της Γης

Οι επιστήμονες λένε ότι οι συνέπειες θα είναι μία βαθιά κατάψυξη στο Βόρειο Ημισφαίριο, ανάλογη με εκείνη που καταγράφηκε το 1900, όταν πάγωσε ο ποταμός Τάμεσης στη Μεγάλη Βρετανία....

Μία περίεργη συμπεριφορά του ήλιου, την οποία ονομάτισαν «αρρυθμία» ανακάλυψαν οι επιστήμονες, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η συγκεκριμένη «συμπεριφορά» του άστρου, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε παγετό το Βόρειο Ημισφαίριο της Γης, σε 15 χρόνια από τώρα.

Ομάδα επιστημόνων στο Northumbria University στη βορειοανατολική Αγγλία, δημιούργησαν ένα μοντέλο από το ιστορικό αναλόγων επιδράσεων κατά το παρελθόν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι θα μειωθεί κατά 60% η δραστηριότητα του ήλιου μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έκαναν οι επιστήμονες, το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει 97% πιθανότητες να συμβεί. Οι επιστήμονες λένε ότι οι συνέπειες θα είναι μία βαθιά κατάψυξη στο Βόρειο Ημισφαίριο, ανάλογη με εκείνη που καταγράφηκε το 1900, όταν πάγωσε ο ποταμός Τάμεσης στη Μεγάλη Βρετανία.


Ο μετεωρολόγος του CNN Μπράντον Μίλερ εκφράζει τις αμφιβολίες του, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν έχει δημοσιευτεί επισήμως και ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην πρόβλεψη της συμπεριφοράς του ήλιου.

Το ψύχος που θα έλθει με την ύφεση της δραστηριότητας του ήλιου θα δημιουργεί πολλά χιόνια, πάγους, χαλάζι.

Όμως επειδή αυτό το φαινόμενο θα κοντράρεται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου δηλαδή την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω της έκκλησης μεθανίου στην ατμόσφαιρα από την καύση ορυκτών καυσίμων, προβλέπω ότι όλα αυτά τα χιόνια και οι πάγοι θα λιώνουν γρήγορα και θα πνιγούν τον κόσμο στα νερά, θα αρχίζει να χιονίζει και θα το γυρίζει σε βροχή για 40 και 50 μέρες ασταμάτητα.

Η γη δεν θα προλαβαίνει να απορροφά το νερό και το χώμα θα γίνεται γιαούρτι και θα σχηματίζονται στα καλά καθούμενα λίμνες, καταβόθρες και ρουφήχτρες στην μέση των δρόμων και σε οικοδομικά τετράγωνα που έχουν τεράστιο βάρος κάτι που παρατηρήθηκε τον περασμένο χειμώνα στην Αγγλία που οι βροχές ήταν έντονες για πολλές μέρες συνέχεια και άρχισαν να βουλιάζουν σπίτια μέσα στα θεμέλια τους.

Ελπίζουμε φυσικά να μην συμβούν αυτά και μπορούμε να το πετύχουμε αν πιέσουμε για μείωση εκπομπών μεθανίου κλπ , εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υιοθέτηση πολιτικών με κίνητρα εξοικονόμησης ενέργειας και τοποθέτηση συσκευών λαμπτήρων κλπ μηχανημάτων χαμηλής κατανάλωσης.

[Πηγή]