Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

"Εξωγήινες" ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ στην ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ (video)


Άγνωστα ίχνη ζωής και οργανισμών βρέθηκαν στην ατμόσφαιρα της Γης. Είναι απλά μορφές ζωής που δεν γνωρίζουμε; Η ατμόσφαιρα της Γης αποτελείται κυρίως από άζωτο....

Επίσης περιέχει οξυγόνο που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους οργανισμούς για την αναπνοή και το διοξείδιο του άνθρακα που χρησιμοποιείται από τα φυτά, φύκη και κυανοβακτήρια για τη φωτοσύνθεση.

Η ατμόσφαιρα επίσης, προστατεύει τους ζωντανούς οργανισμούς από γενετικές βλάβες που μπορεί να προκληθούν από την ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία, τον ηλιακό άνεμο και τις κοσμικές ακτίνες.

Αλλά αυτή τη στιγμή η ίδια η ατμόσφαιρα κάνει και κάτι άλλο στην στρατόσφαιρα, 27 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης: Φιλοξενεί κάποιες μορφές ζωής.



Οι επιστήμονες στο παρελθόν πίστευαν ότι όλα τα αιωρούμενα σωματίδια σε αυτό το μέρος της ατμόσφαιρας ήταν η σκόνη και το αλάτι, αλλά τώρα αυτά τα δεδομένα αλλάζουν σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Sheffield που έστειλε ένα μετεωρολογικό μπαλόνι σε αυτά τα ύψη.

Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες έχουν βρει μορφές ζωής, σε ύψη που κανείς ως τώρα δεν πίστευε ότι ήταν δυνατό (ή πιθανό) να βρεθούν. 20% όλων των σωματιδίων του ατμοσφαιρικού στρώματος είναι ζώντες οργανισμοί.

Αυτοί οι οργανισμοί, πιθανότατα δεν είναι εξωγήινοι, αλλά άγνωστες ως τώρα μορφές που καθώς δεν έχουν καταχωρηθεί και καταγραφεί ποτέ και, επίσης, λόγω σχήματος, αποκαλούνται εξωγήινες.

ODN

[Πηγή]