.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΔΕΙΤΕ πως ΕΙΝΑΙ ένα ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ της ΕΛΙΤ (video)


Εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν ότι ζούμε σε "έσχατους καιρούς". Πολλοί ψάχνουν για μια βιώσιμη λύση σε πιθανές μελλοντικές καταστροφικές εκδηλώσεις. Ελάχιστοι, όμως είναι αυτοί που θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ένα τέτοιο κόστος....

Όλοι αυτοί είναι τρελοί, ξέρουν κάτι, ή "πετάνε" τα λεφτά τους από χόμπυ και βαρεμάρα;
Το καταφύγιο Vivo που θα δούμε βρίσκεται στη Γερμανία και είναι ένα από τα πιο πλούσια, και υπεπολυτελή υπόγεια καταφύγια επιβίωσης στον πλανήτη.

Αρχικά, χτίστηκε από Σοβιετικούς κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ήταν ένα καταφύγιο-φρούριο για στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά. Όμως, κάποια στιγμή το αγόρασε ένας πλούσιος επενδυτής -όχι μόνο το υπόγειο κομμάτι, αλλά το σύνολο και πάνω από την γη- και το μετέτρεψε σε ένα υπερσύγχρονο μοντέρνο και αξιοζήλευτο υπόγειο ατομικής διαβίωσης υπερφρούριο.

Σύμφωνα με το Forbes, η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι ικανή να αντέξει μια σημαντική και σχετικά κοντινή πυρηνική έκρηξη, μία συντριβή αεροπλάνου επάνω του, βιολογικούς και χημικούς παράγοντες, κρουστικά κύματα, σεισμούς, τσουνάμι, ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, ακτινοβολίες και σχεδόν κάθε είδους ένοπλης επίθεσης.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει πάνω από 21.108 τετραγωνικά μέτρα ασφαλούς περιοχής για διαβίωση και επιπλέον 4.079 τετραγωνικά μέτρα πάνω από το έδαφος: γραφείο και κτίρια αποθήκης συμπεριλαμβανομένων αποθήκης εξυπηρέτησης του τρένου που διαθέτει.



Ένας μέσος θάλαμος έχει περίπου 5 μέτρα πλάτος, 6 μέτρα ύψος και 85 μέτρα πλάτος.

Γενικά, διαθέτει πάνω από 5 χιλιόμετρα συνεχόμενων τούνελ (που ισοδυναμεί με 71 ατράκτους Boeing 747 απ' άκρη σ' άκρη). Υδραυλικές πόρτες ασφαλείας, με αεροστεγές σφράγισμα, συστήματα υψηλής θερμικής κράτησης, σταθερής θερμοκρασίας, ελέγχου της υγρασίας, κλιματισμού και εξαερισμού, διήθησης του αέρα και ψύξης, αυτοδυναμίας νερού και ρεύματος χωρίς καμία υποστήριξη από τον έξω κόσμο.

Περιέχει μονάδα επεξεργασίας νερού με βαθιά πηγάδια, μια μονάδα παραγωγής ενέργειας, νοσοκομείο, χώρους εστιατορίου, αποθήκευση καυσίμων, σιδηρόδρομο, γενικές αποθήκες. Όλα αυτά και αλλα πολλά μέσα σε ένα αδιαπέραστο τείχος που περιτριγυρίζεται από στρατιωτικά πηνία τύπου ακορντεόν.

Είναι σημαντικό πως μόλις οι πόρτες κλειδώσουν, ο μόνος τρόπος για να βγεις ή να μπεις εκεί μέσα είναι μόνο με ελικόπτερο ή άλλου είδους ατομικές πτητικές συσκευές.



Το αρχικό κόστος του συγκροτήματος εκτιμάται σε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, με την αξία όλων των αλλαγών αντικατάστασης και εξοπλισμού να φτάνουν στα 1.000 εκατομμύρια ευρώ.



Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει έναν επιλεγμένο αριθμό οικογενειών. Ενώ σχεδιάζεται να συμπεριλάβει μια συλλογή ζώων, ένα αρχείο για τα πιο πολύτιμα εκθέματα και θησαυρούς του κόσμου, ένα θησαυροφυλάκιο DNA, ένα σύγχρονο "Hall of Records", πισίνες, θέατρα, γυμναστήρια, κουζίνα, μπαρ, υπνοδωμάτια και πολυτελή μπάνια.



Επίσης αρτοποιείο, ζυθοποιείο, παμπ, κάβα, αίθουσες συνάντησης της κοινότητας, αίθουσες προσευχής και παρεκκλήσια, αίθουσες παιχνιδιού, νηπιαγωγείο, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εκπαίδευσης. Περιοχές για υπολογιστές, τηλεόραση και ραδιοφωνικό σταθμό, ένα  κέντρο επικοινωνιών, θυρίδες ασφαλείας για τα τιμαλφή, ντους απολύμανσης, ιδιωτικά γραφεία, ρείθρα κατοικίδιων ζώων, ένα κομμωτήριο, υδροπονικούς κήπους, ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο, όλα τα τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες, μία μη υβριδική τράπεζα σπόρων και τράπεζα αποθήκευσης DNA, είδη ψαρέματος και κυνηγιού



-και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε που υπάρχει σε μία κανονική πόλη, με βουνά, θάλασσες, λίμνες και ποτάμια.



Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί σαμποτάζ καταφυγίων ενώ παράλληλα λέγεται ότι αυτές μπορεί να σχεδιάστηκαν εκ των έσω, λόγω κάποιας εσωτερικής αντιπαλότητας, ή από εξωτερικούς εχθρούς που δεν συμπαθούν την ελίτ.


The Vivos Code from Vivos on Vimeo.

[Πηγή]