.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το μυστήριο με το «πρόσωπο στα βράχια»! (Βίντεο)

Αληθινό η κόλπο του μυαλού;;;

Ένα «πρόσωπο» ανακαλύφθηκε εκ νέου ανάμεσα σε βράχια σε ένα απομακρυσμένο νησί στην Βρετανική Κολομβία. Η πρώτη φορά που είχε παρατηρηθεί ήταν πριν αρκετά χρόνια από ιθαγενή με καγιάκ στην περιοχή. Από τότε παρά τις πολλές προσπάθειες ανεύρεσης του δεν....
κατέστη δυνατό να βρεθεί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του discovery, ο Hank Gus ένας ερευνητής από την περιοχή Tseshaht της Βρετανικής Κολομβίας έμαθε για το «πρόσωπο στα βράχια» που είχε βρει ένας ιθαγενής, πίσω στο 2008. Ο Gus ξεκίνησε να ψάχνει για το σκάλισμα για δύο χρόνια τουλάχιστον.

Πριν από λίγες εβδομάδες, βρήκε τελικά τον «κρυμμένο θησαυρό» και πήρε φωτογραφίες από το 2 μέτρων πέτρινο πρόσωπο.

Κανείς δεν ξέρει αν το πρόσωπο ήταν σκαλισμένο τεχνητά η φυσικά , δεν υπάρχουν αρχεία στην περιοχή, η οποία είναι αρκετά δυσπρόσιτη.

Παρειδωλία

Υπάρχει λόγος για τον οποίο βλέπουμε πρόσωπά εκεί που δεν υπάρχουν: Είναι το φαινόμενο που ονομάζεται παρειδωλία, στην οποία ο εγκέφαλος βλέπει πρόσωπα σε σύννεφα, δένδρα η βράχια.

Τα πρόσωπα είναι τα πρώτα πράγματα που τα μωρά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, και τμήματα του εγκεφάλου ειδικεύονται για την εύρεση και αναγνώριση προσώπων (υπάρχει ακόμη ένας συγκεκριμένος τύπος νοητικής διαταραχής που ονομάζεται προσωπαγνωσία στην οποία οι ασθενείς δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πρόσωπα).

Το πρόσωπο είναι πολύ σημαντικό από εξελικτικής άποψης και στην καθημερινή επικοινωνία μας, κάνουμε επαφές με τα μάτια, κοιτάζουμε τις εκφράσεις του προσώπου, και ούτω καθεξής.

Ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών σχετικά με τους άλλους ανθρώπους προέρχεται από τα πρόσωπά σχετικά με τις προθέσεις και τα συναισθήματα τους.

Από τη στιγμή που βλέπουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας πρόσωπα, δεν είναι περίεργο να τα δούμε ακόμα και όταν δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το discovery.


PigMine 2

Ανεξάρτητα από την προέλευση του «πέτρινου προσώπου» και εάν είναι προϊόν ειδικευμένου γλύπτη ή τάση του ανθρώπου για παρειδωλία, ο Gus, ο άνθρωπος που βρήκε εκ νέου και φωτογράφησε τον βράχο στην «Βρετανική Κολομβία», κατέληξε στο συμπέρασμα «Δεν έχει σημασία αν είναι φυσικό ή ανθρωπογενής. Απλώς είναι πολύ όμορφο και πρέπει να το μοιραστείς με τους ανθρώπους που έρχονται και μας επισκέπτονται. »

Ηλίας Σιατούνης

[Πηγή]