.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ «ΒΑΠΟΡΑΚΙ»! Έριξε διαστημική κάνναβη στη Γη!


Αστροφυσικοί του Πανεπιστήμιου της Χαβάης ανακάλυψαν τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ένα μετεωρίτη που βρέθηκε στην έρημο της Νεβάδα το 2010. Αυτή η ουσία ευρίσκεται στην... κάνναβη....

Οι ερευνητές που ανέλυσαν θραύσματα μετεωριτών αναζητώντας μικρο-βακτηριακούς οργανισμούς, βρέθηκαν μπροστά σε απρόσμενα αποτελέσματα. Την παρουσία τετραϋδροκανναβινόλης (THC), η οποία βρίσκεται σε μια ποικιλία φυτών, με το πιο γνωστό από αυτά την… κάνναβη.

Η αστροφυσικός (ειδικευμένη στην αστροβιολογία) James Hun, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστήμιου της Χαβάης δήλωσε:

«Η ανακάλυψη της THC σε θραύσματα μετεωρίτη θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην επιστήμη της Αστροβιολογίας.

Αν χημικές ουσίες, που αλλάζουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου και οδηγούν σε μεταβολές στην αντίληψη, τη διάθεση ή τη συνείδηση ​​του ανθρώπου και η προέλευσή τους βρίσκεται στο διάστημα, τότε ποιο ρόλο παίζουν και τι επιπτώσεις έχουν οι κομήτες στο ανθρώπινο είδος;

Ή για τη ζωή στον πλανήτη ως σύνολο; Η ανακάλυψη αυτή μας αφήνει τελικά με περισσότερα ερωτήματα παρά με απαντήσεις.»


Η δρ. James Hun στο εργαστήριο

Η ανακάλυψη της THC θα μπορούσε να «φέρει επανάσταση στη σύγχρονη αντίληψη μας περί ψυχοδραστικών παραγόντων», λέει η Hun.

Η Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) είναι το κύριο συστατικό στη μαριχουάνα. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1964 από έναν επιστήμονα του Ισραήλ του Δρ Raphael Mechoulam, σύμφωνα με την ιστοσελίδα notallowedto.com.

Χρησιμοποιείται στην ιατρική, όπως για ανακούφιση από τον πόνο, τη ναυτία, την κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Ενώ η THC εξακολουθεί να είναι παράνομη στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, συνθετικές μορφές της χημικής της ουσίας είναι νόμιμες εδώ και δεκαετίες.

Tetrahydrocannabivarin (THCV) βρέθηκε επίσης σε ένα θραύσμα μετεωρίτη το 2009 από μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μεξικού, αλλά τα ευρήματα απορρίφθηκαν εκείνη τη στιγμή, λόγω της «αμφιλεγόμενης φύσης της ανακάλυψης».

Επί του παρόντος, οι επιστήμονες και οι ερευνητές θα κάνουν περαιτέρω ανάλυση του δείγματος ώστε έτσι να μπορέσουν να ρίξουν περισσότερο φως σε αυτή την εντυπωσιακή ανακάλυψη.

Ηλίας Σιατούνης

[Πηγή]