.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ (video)


Η Πορτογαλική ειδησεογραφία έχει ανακοίνωση την ανακάλυψη μίας πολύ μεγάλης πυραμίδας κάτω από το νερό που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Diocleciano Silva ανάμεσα στα νησιά του Σάο Μιγκέλ και Terceira, στις Αζόρες της Πορτογαλίας....

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η δομή λέγεται ότι είναι τετράγωνη και τέλεια προσανατολισμένη προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Οι τρέχουσες εκτιμήσεις που λαμβάνονται με χρήση τεχνολογίας GPS δείχνουν το ύψος της γύρω στα 60 μέτρα, με βάση περίπου στα 8.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το πορτογαλικό Υδρογραφικό Ινστιτούτο του Πολεμικού Ναυτικού έχει σήμερα αναλάβει το έργο της ανάλυσης των δεδομένων προκειμένου να καθοριστεί εάν η συγκεκριμένη δομή είναι τεχνητή ή όχι.

«Η πυραμίδα είναι τέλεια διαμορφωμένη, σχηματισμένη και προσανατολισμένη στα σημεία του ορίζοντα," είπε ο Silva στην Diário Insular, μία τοπική εφημερίδα.

Δεδομένου ότι το Πορτογαλλικό Ναυτικό χτενίζει την περιοχή και το γεγονός ότι η ωκεανογραφική υπηρεσία ΝΟΑΑ (National Oceanic and Atmospheric Administration) κάνει έρευνες στην περιοχή καθώς μελετά την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή της πυραμίδας, πολλοί αναρωτιούνται για ποιό λόγω αυτού του είδους η δομή ήρθε στο φως για πρώτη φορά κοντά στα τέλη του 2012, πολύ αργά, και μάλιστα από έναν ερασιτέχνη.

Είτε, λοιπόν, η ΝΟΑΑ δεν είχε φτάσει σε αυτό το σημείο των ερευνών, ή κρύβονται κάποια πράγματα, ή απλά η πυραμίδα δεν υπάρχει -κάτι που δεν μπορεί να ευσταθεί εφόσον υπάρχουν στοιχεία γι' αυτήν.

Εδώ είναι η πορτογαλική έκθεση ειδήσεων με αγγλικούς υπότιτλους για όσους επιθυμούν να εξετάσουν την αυθεντικότητα των ισχυρισμών.


Ricardo Ferreira

Το βίντεο που ακολουθεί, συζητά μερικά ενδιαφέροντα κομμάτια των πληροφοριών που διερευνούν την αυθεντικότητα της ιστορίας και την πιθανή τοποθεσία χρησιμοποιώντας κάποιους χάρτες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ακριβείς συντεταγμένες της πυραμίδας δεν έχουν γίνει γνωστές.

Παρά όλα αυτά, επιπλέον, πιστεύεται ότι μπορεί να υπάρχουν δύο ακόμη πυραμίδες στην περιοχή, όπως δείχνουν οι εικόνες και ότι θα μπορούσε να συνδέονται, τουλάχιστον, σχεδιαστικά με τις πυραμίδες που χτίστηκαν στην Αίγυπτο.


Enterthe5t4rz

Οι Αζόρες είναι μια ενδιαφέρουσα περιοχή, ένας κρίκος σε μια αλυσίδα από εννέα ηφαιστειακά νησιά σε τρεις κύριες ομάδες που είναι περίπου 930 μίλια δυτικά της Λισαβόνας. Όλα βρίσκονται γύρω από τις γραμμές των ρηγμάτων μεταξύ των βορειοαμερικανικών, ευρασιατικών και αφρικανικών τεκτονικών πλακών.

Περαιτέρω έρευνες αρχίζουν να δείχνουν την πιθανότητα ενός υποθαλάσσιου ηφαιστειακού λόφου με βάση τις πιο πρόσφατες σαρώσεις. Αλλά τίποτε δεν είναι σαφές ακόμα. Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η νέα εξήγηση (ότι δηλαδή η πυραμίδα θα μπορούσε να είναι ηφαιστειακός κώνος) μπορεί να είναι μια συγκάλυψη. Περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να έρθουν στην επιφάνεια.

Αν πράγματι υπάρχει, ποιός μπορεί να έχτισε αυτή την υποβρύχια Πυραμίδα; Οι αρχαιολόγοι από την Πορτογαλική Ένωση ανακάλυψαν πρόσφατα στοιχεία σχετικά με το νησί Pico που υποδηλώνει την πεποίθησή τους ότι υπήρχαν άνθρωποι στην περιοχή των Αζορών πριν από την άφιξη των Πορτογάλλων χιλιάδες χρόνια πριν.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το ποιος δημιούργησε το πέτρινο έργο τέχνης. Χτίστηκε από κάποιον ανθρώπινο πολιτισμό πριν τους Πορτογάλους, μήπως υπάρχει πιθανότητα η κατασκευή να μην ανήκει καθόλου στον άνθρωπο;

[Πηγή]