.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [70]

FREE AGAIN

Στιγμιότυπο από την απελευθέρωση άγριων πτηνών στις Αρχάνες που διοργάνωσε σήμερα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο πλαίσιο εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας» στις 22 Μαΐου.

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΑΜΠ ΝΤΕ ΜΑΡ
Τουρίστες απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο πάρκο Σαμπ ντε Μαρ, δίπλα στον πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι.

Ψάρεμα στο Μπουρούντι
Αλιείς ετοιμάζουν τις βάρκες τους για το βραδινό ψάρεμα στη λίμνη Ταγκανίκα, καθώς ο ήλιος δύει στο Ρουμόνγκε του Μπουρούντι.

"ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΚΛΑ"
Μια αγελάδα πλησιάζει τον φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια της μετακίνησης ενός κοπαδιού προς τα λιβάδια της Κάτω Σαξονίας, για την καλοκαιρινή περίοδο.

ΛΙΓΟ ΔΡΟΣΙΑ
Δύο αγόρια βουτούν στα νερά του ποταμού Σαμπαρμάτι, στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 43 βαθμούς την Κυριακή.

Eurovision
Η Σουηδία, με την ερμηνεία του Måns Zelmerlöw στο τραγούδι «Heroes», ξεχώρισε στον 60 διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision με τη χρήση εντυπωσιακών εφέ και κατέκτησε την πρώτη θέση.

«Mad Max: Fury Road»
Η ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν ποζάρει στους φωτογράφους, κατά την παρουσίαση των συντελεστών για την ταινία «Mad Max: Fury Road», η οποία προβάλλεται εκτός συναγωνισμού στο 68ο Φεστιβάλ Καννών.

Οι οδηγοί τρίκυκλων του Πεκίνου
Οδηγοί τρίκυκλων περιμένουν για τουρίστες, στην περιοχή Σιτσαχάι, στο Πεκίνο. Το Σιτσαχάι αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες και τους κατοίκους του Πεκίνου, καθώς αποπτελεί μία γραφική τοποθεσία με ευκαιρίες χαλάρωσης και αρκετά καταστήματα για αγορές.

Πυρκαγιά στην Μανίλα των Φιλιππίνων
Στους 72 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε πλαστικές σαγιονάρες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, αρκετοί εργάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.
.
Εκτροχιάσμός τρένου στη Φιλαδέλφεια
Με ταχύτητα διπλάσια του επιτρεπτού ορίου έτρεχε το τρένο που εκτροχιάστηκε την Τρίτη το βράδυ λίγο έξω από τη Φιλαδέλφεια, προκαλώντας τον θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό πάνω από 200 επιβατών.

Όνειρα γλυκά
(Από αριστερά προς δεξιά) Η ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, η σκηνοθέτης Εμανουέλ Μπερκό και ο ηθοποιός Ροντ Παραντότ παρευρίσκονται στην πρεμιέρα του 68ου Φεστιβάλ Καννών, στην προβολή της ταινίας «La Tête Haute». Το 68ο κινηματογραφικό φεστιβάλ άνοιξε με την πρεμιέρα της ταινίας «La Tête Ηaute», της Εμανουέλ Μπερκό με πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ.

Καμπούλ: Έφοδος σε ξενώνα
Αφγανός φρουρός ασφαλείας κοιτά από το άνοιγμα της εισόδου ενός ξενώνα, μετά από επίθεση στην Καμπούλ. Έφοδο σε ξενώνα όπου διαμένουν ξένοι έκαναν ένοπλοι σε «αριστοκρατική» συνοικία της Καμπούλ, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, και ανταλλάσσουν πυρά με μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Αφγανή μετανάστης με το παιδί της
Διασχίζει ένα χωράφι κοντά στα Ελληνικά σύνορα, από το συνοριακό χωριό της Ειδομένης στο νομό Κιλκίς. Εκατοντάδες άνθρωποι κυρίως από το Αφγανιστάν, τη Συρία και την Αφρική περνούν καθημερινά τα σύνορα της Ελλάδας, στο ταξίδι τους για τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

RISE-STRIKE
Διαμαρτυρία αγροτών ενάντια στην εισαγωγή ρυζιού, Σεούλ, Νότια Κορέα (AP Photo/Ahn Young-hoon)

«Temple of Heaven»
Εκδήλωση στο πάρκο «Temple of Heaven» στο Πεκίνο

Θερμοκρασίες Σαχάρας στην Ισπανία
Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 43 βαθμούς κελσίου (AP Photo/Emilio Morenatti)

Μόνο μπλε και κίτρινο
Ο πίνακας του Mark Rothko πωλήθηκε αντί 46,5 εκατ. ευρώ

Θερινοί Special Olympics
Άναψε στην Πνύκα η φλόγα για τους 14ους Θερινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics... /Φωτογραφία: Sooc

ATM στην Αθήνα
Σκίτσο στους New York Times η Ελλάδα, σήμερα.

Νέοι και Μέγας Αλέξανδρος
Νέοι κάνουν skate κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη - Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τattoo artists
Στον καθιερωμένο πια ενιαίο χώρο δίπλα στη θάλασσα, το Tattoo Convention της Αθήνας για μία ακόμα χρονιά έγινε πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες και ξένους tattoo artists, διαγωνισμούς tattoo, graffiti show, live music, shopping and trading area και άλλα πολλά. (Nikos Libertas / SOOC)

Τίμησαν τους νεκρούς τους
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν ήταν μόνον στη Μόσχα. Σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους κρατώντας φωτογραφίες συγγενών τους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο, δημιουργώντας ένα απίστευτο θέαμα, ενώ παράλληλα τίμησαν και τους νεκρούς τους.

Δεν ξέχασαν τα περιστέρια
Ένας άνδρας δίνει τροφή στα περιστέρια ανάμεσα στα χαλάσματα της πλατείας Durbar που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός στο Κατμαντού, τον περασμένο μήνα

[Πηγή 1] [Πηγή 2] [Πηγή 3] [Πηγή 4] [Πηγή 5] [Πηγή 6] [Πηγή 8] [Πηγή 9]