Κυριακή 17 Μαΐου 2015

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [69]

Γυναικείο... πείσμα 

Η παίκτρια της Φρανκφούρτης Marith Priessen (αριστερά) διεκδικεί μια κεφαλιά από την αντίπαλό της Marie-Laure Delie της Paris Saint-Germain στη διάρκεια του τελικού του UEFA Champions League γυναικών που κατέκτησε η γερμανική ομάδα. Ο φακός απαθανάτισε όλη την ένταση της στιγμής....

Αμμοθύελλας στο Αλλαχαμπάντ
Γυναίκες περπατούν στην όχθη του ποταμού Γάγγη, κατά τη διάρκεια αμμοθύελλας στο Αλλαχαμπάντ, στην Ινδία.

Από μικρή στα βάσανα
Κορίτσι από το Αφγανιστάν εργάζεται σε χωράφι σπαρμένο με σιτάρι στην περιοχή Νανγκαράρ.

Αντάρτης της ISIS μεταφέρει αυτοσχέδιο βλήμα χημικών.
Τον Μάϊο οι αντάρτες της ISIS ξεκίνησαν επίθεση για να καταλάβουν την επαρχία Ιντλίμπ, απο τους υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασάντ, και χρησιμοποιούν ακόμη και αυτοσχέδια χημικά

Νέος ισχυρός σεισμός στο Νεπάλ
Στρατιωτικό προσωπικό του Νεπάλ στέκεται πάνω σε ένα γκρεμισμένο κτήριο στο Κατμαντού, έπειτα από τον νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν έπειτα από τον νέο σεισμό που έπληξε το Νεπάλ και τη βόρεια Ινδία.

Ανεμοστρόβιλος στο Βαν του Τέξας
Ένα μικρό αγόρι κάθεται μπροστά από το σπίτι του, το οποίο καταστράφηκε από το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου που σάρωσε την περιοχή, στο Βαν στο Τέξας.

Η επέτειος των γενεθλίων του Βούδα
Εργάτες κρεμούν φανάρια, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την επερχόμενη επέτειο των γενεθλίων του Βούδα, στη Σεούλ. Τα γενέθλια του Βούδα γιορτάζονται στις 25 Μαΐου στη Νότια Κορέα.

Νεογέννητο πιθηκάκι στη νότια Γερμανία
Ένα νεογέννητος πίθηκος Βαρβαρίας αγκαλιάζει τη μητέρα του στο ζωολογικό κήπο στο Σάλεμ, στην περιοχή Μπάντεν Βούρτεμπεργκ, στη νότια Γερμανία. Το τεσσάρων ημερών πιθηκάκι είναι το πρώτο νεογέννητο της χρονιάς στη Γερμανία.

Πετώντας πάνω από το Ντουμπάι
Εναέρια φωτογραφία απεικονίζει τον Ελβετό πιλότο Ίβ Ρόσι (μπροστά) γνωστό ως τον άνθρωπο-τζετ (Jetman) και το Γάλλο Βίνς Ρεφλέτ (πίσω) να πετούν πάνω από το τεχνητό νησί του Φοίνικα (Jumeirah Palm Island) στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Στιγμιότυπο από την ειδική δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζεται σήμερα η δίκη όπου στο εδώλιο κάθονται οι Αρβανίτης, Κουκούτσης, Ζησιμόπουλος και Μπούκουρας. Στο εδώλιο επίσης βρίσκεται και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μετανάστες στην Ινδονησία


Μετανάστες Ροχίνγκια ξεκουράζονται σε ένα καταφύγιο, μετά τη διάσωσή τους από ψαράδες, στο Λοκσουκόν, στην επαρχία Άτσε της Ινδονησίας. Περίπου 2.000 μετανάστες, ανάμεσά τους και αρκετοί Ροχίνγκια, μέλη μουσουλμανικής μειονότητας την οποία ο ΟΗΕ θεωρεί διωκόμενη, διασώθηκαν κοντά στις ακτές της Ινδονησίας και της Μαλαισίας, αφού προφανώς εγκαταλείφθηκαν από τους διακινητές τους.

Οι Καθαρίστριες πανηγυρίζουν
Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που είχαν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα και επαναπροσλήφθηκαν μετά από πολύμηνο αγώνα, πανηγυρίζουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου είχαν κατασκηνώσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για περισσότερους από 20 μήνες,

Μπουρούντι: Διαμαρτυρία
Διαδηλωτής έχει καλύψει το πρόσωπό του με χόρτα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του προέδρου Πιερ Νκουρουνζίζα να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία, στην Μπουτζουμπούρα.

Κίνα: Πλημήρες στην επαρχία Γιουνάν
Οχήματα έχουν παρασυρθεί πάνω σε μία μάντρα, μετά από έντονες βροχοπτώσεις στην κοινότητα Γιουντόνγκ, στην επαρχία Γιουνάν. Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την επαρχία Γιουνάν στην Κίνα την Κυριακή, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και δύο να αγνοούνται, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Δημοτικό σχολείο στο Νεπάλ
Παιδιά που επλήγησαν από το σεισμό, παρακολουθούν μάθημα σε ένα δημοτικό σχολείο στο Σανκχού, στα περίχωρα του Κατμαντού, το οποίο διοργανώθηκε με τη βοήθεια μίας διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Ηφαίστειο στη Χιλή
Το ηφαίστειο Villarrica όπως φαίνεται τη νύχτα από την πόλη Pucon, της Χιλής.

Κατεστραμμένο σπιτι στο Κουμάνοβο
Ένα ζευγάρι κοιτά το εσωτερικό του κατεστραμμένου σπιτιού του στο Κουμάνοβο. Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η αλβανόφωνη συνοικία στο Κουμάνοβο, όπου τις προηγούμενες δύο ημέρες διεξήχθησαν σφοδρές μάχες μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ένοπλων Αλβανών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι.

Αμμοθύελλα στην Κίνα
Ένα ζευγάρι ποζάρει για φωτογραφία φορώντας προστατευτικές μάσκες, κοντά στο άγαλμα του Κινέζου Προέδρου Μάο Τσε Τουνγκ, κατά τη διάρκεια μίας αμμοθύελλας στο Κασγκάρ, στην αυτόνομη περιφέρεια των Ουιγούρων Ξιντζιάνγκ, στην Κίνα.

Formula 1
Την πρώτη του νίκη στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και 9η στην καριέρα του πέτυχε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στην πίστα της Καταλούνια, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Λιούις Χάμιλτον και στην τρίτη τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ανατολή στο Λαύριο.
Ένα άλογο τρώει καθώς ο ήλιος ανατέλλει στο Λαύριο.

Πάπας Φραγκίσκος και Ραούλ Κάστρο
Ο πάπας Φραγκίσκος μιλά με τον Πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο κατά την συνάντησή τους που πραγματοποιηθηκε σήμερα το πρωί στο Βατικανό. Η συνάντηση με τον πάπα, η οποία ήταν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μια ιδιωτική ακρόαση, διήρκεσε περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν - 55 λεπτά - και σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε το κλίμα ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιο.

Πριγκιπικά βαπτίσια
Ο πριγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν βάφτισαν σήμερα τα δίδυμα παιδιά τους στον Καθεδρικό Ναό του Μονακό. Τα 5 μηνών μωρά πήραν και επίσημα τα ονόματα Ζακ και Γκαμπριέλα.

Παίζοντας στις Φιλιππίνες
Δύο μικρά παιδιά παίζουν σε λίμνη βόρεια της Μανίλα στις Φιλιππίνες. Ο ισχυρός τυφώνας Νούλ που χτύπησε τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρούν καταφύγιο σε κοντινές πόλεις.

Μετά τη γραμμή του τερματισμού
Ο Ισπανός ποδηλάτης Αλεχάντρο Ορτέγκα ξεκουράζεται μετά τη γραμμή του τερματισμού, μπροστά από το «Puente Nuevo» (Νέα Γέφυρα) κατά τον 18ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας 101 χιλιομέτρων που διεξάγεται στη Ρόντα της νότιας Ισπανίας.

"Mother's Day Run" στην Αθήνα
Οι Αθηναίοι μαζί με τα παιδιά τους γιόρτασαν την ημέρα της Μητέρας συμμετέχοντας στον αγώνα δρόμου με τίτλο "Mother's Day Run" στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώτος αγώνας δρόμου "Mother's Day Run" για την ημέρα της Μητέρας συνδιοργανώθηκε από τη Marathon Team Greece και τον Δήμο Αθηναίων. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ/ΑΜΠΕ

Οι πρώην εργαζόμενοι
Ντου στο Ραδιομέγαρο...

Ενα συλλαλητήριο
Ακόμη και ένα συλλαλητήριο, όπως αυτό για τη διαγραφή του χρέους που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να έχει μία καλλιτεχνική πλευρά (SOOC/ Nick Paleologos)

Μόδα στο φινιστρίνι


Η συλλογή του Dior για το 2016. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του Βέλγου σχεδιαστή Raf Simons για την γυναικεία κολεξιόν του Dior, CRUISE 2016, κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας στο "Παλάτι των Φυσαλίδων" (Palais Bulles) του Ούγγρου αρχιτέκτονα Antti Lovag, κοντά στις Κάννες, στη νότια Γαλλία.

Μπάσκετ...
Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια /Φωτογραφία: Sooc

Ενας Πικάσο σπάει όλα τα ρεκόρ
Ο Jussi Pylkkanen του οίκου Christie στη Νέα Υόρκη παίρνει προσφορές για το αριστούργημα του Πικάσο «Les Femmes d'Alger» (Οι γυναίκες της Αλγερίας). O πίνακας αγοράστηκε τελικά αντί 179.300.000 δολαρίων, και έγινε έτσι το πιο ακριβό έργο τέχνης που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Βλαδιβοστόκ: Ιστιοπλοϊκή διοργάνωση για την Ημέρα της Νίκης
Με μια ρεγκάτα μικρών ιστιοφόρων στον κόλπο Αμούρ τίμησε το Βλαδιβοστόκ την 70η επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945. Πηγή: Βιτάλι Ανκοφ / RIA Novosti

Η μεγαλειώδης παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα
Στιγμιότυπο από τη πρωτοφανή σε μέγεθος στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 70ης επετείου της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου, 2015. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ μεταξύ των ξένων ηγετών ήταν και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Πηγή: RIA Novosti / Maxim Blinov

Άνοιξαν τα συντριβάνια της Μόσχας
Αρχισε η σεζόν των συντριβανιών στον εκθεσιακό χώρο VDNKh της Μόσχας. Πηγή: Vladimir Astapkovitch / RIA Novosti

ΣΕΟΥΛ: Ή μικρός καλογερέψου...
Ο δόκιμος μοναχός κλαίει κατά τη διάρκεια τελετής ορκωμοσίας στη Σεούλ

ΜΕΞΙΚΟ: Καταδύσεις
Στο Μεξικό διεξάγεται το πρωτάθλημα καταδύσεων σε ανοιχτή θάλασσα - Εξ ου και η εντυπωσιακή φωτογραφία

[Πηγή 1] [Πηγή 2] [Πηγή 3] [Πηγή 4] [Πηγή 5] [Πηγή 6] [Πηγή 8] [Πηγή 9]