.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Οργισμένες αντιδράσεις στις Eλληνικές ΕΔ από τη δήλωση του Ζ.Κ.Γιουνκέρ

Tους θεωρεί... "κότες"!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΟΡΔΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ"

Σφόδρα ενοχλημένοι εμφανίζονται ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από την απαξιωτική για τις Eλληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ ότι "Μια ορδή από κότες είναι....
πιο μαχητική από τους 28 Στρατούς των χωρών της ΕΕ"!

"Μπορεί να μην αναφέρθηκε ειδικά στην Ελλάδα, αλλά μέσα στους 28 Στρατούς είναι και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από άποψη ετοιμότητας και αξιόμαχου. Εμείς καθημερινά φυλάττουμε Θερμοπύλες και αγγίζουμε τον εχθρό. Και είμαστε έτοιμοι για όλα" τόνισε ανώτατος αξιωματικός του Στρατού.

Πολύ πιο οξύς εμφανίστηκε ανώτατος αξιωματικός της Αεροπορίας ο οποίος σχολιάζοντας την θέση Γιουνκέρ είπε: "Να ζητήσει άμεσα συγγνώμη και να κάνει δήλωση εξαίρεσης της Ελλάδας από το "κοτέτσι" της ΕΕ. Γιατί όντως οι υπόλοιποι Στρατοί τη ΕΕ θυμίζουν περισσότερο κοτέτσι παρά Ένοπλες Δυνάμεις.

Αν εξαιρέσεις τους Βρετανούς, που στέκονται σε ένα επίπεδο καλό, όλοι οι άλλοι είναι για γέλια.

Αλλά όχι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μπορεί να έχουμε κάποια προβλήματα παλαιότητας υλικού αλλά πάντα είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε ότι ξέρουμε να τα ξεπερνάμε. Και σε τελική ανάλυση τί να μας πουν αυτοί από αναχαιτίσεις και αερομαχίες;

Κάνουμε σε μία ημέρα όσες κάνουν στους Ρώσους σε ένα χρόνο. Κι εμείς τους αναχαιτίζουμε με κλειστές αερομαχίες όχι με τα μάτια".

Γενικά, η δήλωση Γιουνκέρ που έγινε με στόχο να καταδείξει την ανάγκη δημιουργίας ισχυρού ευρωστρατού για να αντιμετωπίσουν τη ... Ρωσία (!) έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στα στελέχη των Ε.Δ., αφού ξεφτιλίζει ανεπανόρθωτα τη μαχητική ικανότητά τους.

Την πιο εύστοχη δήλωση την έκανε φέρελπις ανώτερος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς που μόλις τοποθετήθηκε στο Επιτελείο: "Αν μας προορίζει να πολεμήσουμε τη Ρωσία κάνει μεγάλο σφάλμα γιατί δεν θα βρεθεί ούτε ένας Έλληνας αξιωματικός, στρατιώτης, ναύτης ή αεροπόρος να τους πολεμήσει. Να πάνε οι ευρωπαϊκές κότες για ... ξεπουπούλιασμα"!

Μήπως θα έπρεπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένος, να δώσει μια απάντηση στον πρόεδρο της Κομισιόν; Λέμε, μήπως...

[Πηγή]