Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Λ Η Μ Ν Ο Σ: Η μεγάλη αγάπη του Ηφαίστου


ΛΗΜΝΟΣ = «γαία, πολύ φιλτάτη απασέων» (ραψ. θ). Και μόνο το εργαστήρι του Ηφαιστου θα ήταν ο λόγος να επισκεφτεί ο τουρίστας την Λήμνο. Πλήθος οι θαυμαστές, ακόμη και για σήμερα, πρωτοποριακές του ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ....

Ο φιλότιμος αυτός, παρότι «xωλός ών» ο Έλληνας θεός, ήταν και ο πιο δημιουργικός πολυτεχνίτης… (… χτίστης, αρχιτέκτων, χρυσοχόος, χαλκοχύτης, τορευτής, εφευρέτης… σημειώνει ο Ι. Κακριδής).

«Κλυτοτέχνη και περικλυτό…» = (παγκόσμιας φήμης, ένδοξο καλλιτέχνη) τον επαινεί (!) και τον «προβάλλει» (!) ο… αντιρατσιστής Όμηρος (δες σχετικό άρθρο μου), ο ΠΡΩΤΟΣ παγκοσμίως υπέρμαχος του ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ, τονίζοντας τις «ειδικές ικανότητες» ενός «αδικημένου» σωματικά θεού.

Πώς θα πήγαινε ο… ΟΜΗΡΙΚΟΣ(!!!!) τουρίστας στην Λήμνο;

Πολύ εύκολα, με εμπορικά πλοία, τα Βοιωτικά λεγόμενα. Ήταν μεγάλης χωρητικότητας μέχρι και 150 άτομα με όλα τα μπαγκάζια τους. Τα δρομολόγια ήταν συχνότατα, λόγω εμπορικών συναλλαγών με την απέναντι… Μικρασιατική Ελλάδα.



Όμως με όποιον τρόπο κι αν έφτανε στην Λήμνο, ο τουρίστας θα αποζημιωνόταν με μοναδικές εμπειρίες:

Ο Τυχερός επισκέπτης της Λήμνου, θα έβλεπε συχνά πολλούς… celebrities της εποχής να έρχονται στο νησί για τις παραγγελίες τους, στον πρώτο παγκοσμίως διάσημο εφευρέτη και τεχνίτη, όπως την Αθηνά, την Θέτιδα, τον Μίνωα… ακόμη και την ίδια την Ήρα…

Σημείωση: Δεν είναι και λίγο να βλέπεις την Ήρα να παραγγέλνει στον Ήφαιστο ένα παιχνιδιάρικο τριποδάκι… ρομποτικό, μπας και κρατήσει λίγο μέσα στο σπίτι τον άτακτο άνδρα της, που συνήθως γύριζε… αργά στο σπίτι (κι αυτό κτισμένο από τον Ήφαιστο) τσιμπολογούσε λίγη ΑΜΒΡΟΣΙΑ (δυστυχώς όχι και… την ΗΡΑ) και κουρασμένος πήγαινε για ύπνο.



Να σκεφτεί κανένα… ερωτικό «εφέ», και προπάντων να είναι φρέσκος και… έτοιμος την άλλη μέρα.

Πού ξέρεις, όλο και κάποιο… έκτακτο (one niht…) μπορεί να του πετύχαινε…! Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Μεγάλη τύχη για τον τουρίστα να πετύχαινε λ.χ τον Ήφαιστο σε στιγμές μεγάλης έμπνευσης. Όπως λ.χ την ώρα που σχεδίαζε (παραγγελία της ΘΕΤΙΔΑΣ) την καινούργια θαυμαστή ΑΣΠΙΔΑ του Αχιλλέα… Θαύμα ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ και ΟΡΑΜΑΤΟΣ. (το σπουδαιότερο από τα έργα του).



Ή τον Μίνωα να αναθέτει στην εταιρεία του Ηφαίστου την αμυντική θωράκιση της Κρήτης. Τότε ο αρχαίος τουρίστας θα έβλεπε τον Ήφαιστο να κατασκεύαζει το φοβερό και τρομερό ΡΟΜΠΟΤ, τον ΤΑΛΩ.

Για ένα ροζ σκάνδαλο που κυκλοφόρησαν τα μέσα της εποχής και που ήθελαν τον Ήφαιστο να την… πέφτει στην ΑΘΗΝΑ, τί να πούμε…

Η αλήθεια είναι ότι με γυναίκα του την… ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ήταν πολλοί αυτοί που τον
μακάριζαν, αλλά ο ίδιος μόνο ήξερε πώς περνούσε…!



Βρήκε και σ” αυτό όμως λύση: όπως λ.χ έχοντας ήδη πάρει και την επιταγή για τα «μοιχάγρια» (λύτρα απιστίας της γυναίκας του Αφροδίτης) από τον Άρη ή με ομόλογα από τον εγγυητή θείο τους Ποσειδώνα, πανευτυχής, να… χαριεντίζεται με τα… δίμετρα γυναικεία έμψυχα… «ρομπότ»… δικής του έμπνευσης και κατασκευής, για… προσωπική χρήση.

Ο Όμηρος, που συνήθως δεν μασάει τα λόγια του, είναι διακριτικός στην περίπτωσή του λέγοντας ότι ήταν απλώς μόνο βοηθοί και μόνιμοι συνοδοί του.

Όπως και νά “χει ο… άσχημος θεός, έκανε το «κομμάτι” του, συνοδευόμενος από δύο ωραιότατες γυναίκες, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον αυτές… εντελώς και… μόνο δικές του.



Να γιατί ΘΑ ήταν και εξακολουθεί να είναι ξεχωριστά δημοφιλής τουριστικός προορισμός η… Ομηρική ΛΗΜΝΟΣ.

Υ.Γ. Η Λήμνος λόγω θέσης «μετέχει» ενεργά και ποικιλοτρόπως στον Τρωικό πόλεμο. (αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)

Επί τη ευκαιρία:

Οργανώθηκε ποτέ στην Λήμνο του…. Ηφαίστου, κάποιο Διεθνές Συνέδριο λ.χ «Νέων Τεχνολογιών» (λέμε τώρα)…..; Άν όχι η Λήμνος, ποιο άλλο μέρος του κόσμου ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ… δια… να οργανώνει παρόμοια Συνέδρια;



Υ.Γ Συνεχίζοντας τον… Ομηρικό Τουρισμό, μετά την ΚΡΑΝΑΗ και την ΛΗΜΝΟ: «Ο ΟΜΗΡΟΣ αγαπάει την ΘΡΑΚΗ» 

 Χρυσόστομος Τσιρίδης

Φωτοεπιμέλεια: Ε-ΡΟΔΙΟΣ

[Πηγή]