.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Λύσσαξαν οι Τούρκοι με την κίνηση του Α.Τσίπρα για οριοθέτηση της ΑΟΖ

"Διαβολικές δυνάμεις Ελλάδα - Κύπρος και Αίγυπτος"!
"ΜΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ"

Λύσσαξαν στην Τουρκία με τη συμφωνία Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ όπου δεν ανακατεύονται τρίτες χώρες (δηλ. η Τουρκία) και χαρακτηρίζουν τα τρία κράτη ως "διαβολικές δυνάμεις"!....

Η τριμερής συνάντηση των ηγετών Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου, για τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας προς συνεργασία για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο, έχει προκαλέσει "αμόκ" στην Άγκυρα.

Πιο χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, που χαρακτηρίζει τη συνεργασία Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου, σαν το… «Τρίγωνο του Διαβόλου», επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αυτών των τριών χωρών στρέφεται άμεσα κατά της Τουρκίας και πλήττει άμεσα τα τουρκικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο.

Το δημοσίευμα δίνει έμφαση στις έρευνες για ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων και για την περιχάραξη της ΑΟΖ, εξελίξεις που χαρακτηρίζονται σαν εχθρικές προς την Τουρκία.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα θεωρείται η "φωνή" του Ρ.Τ.Ερντογάν και ότι απηχεί αυτολεξεί τις απόψεις της τουρκικής κυβέρνησης του Α.Νταβούτογλου.

Η συνάντηση των τριών ηγετών, που είναι συνέχεια της προ πέντε μηνών παρόμοιας συνάντησης Ελλάδας,Κύπρου και Αιγύπτιου, κρίνεται σαν μια… «σατανική» συνεργασία διαβολικών δυνάμεων που επιδιώκουν την απομόνωση της Τουρκίας, κάτι που όμως δεν θα το δεχτεί η Άγκυρα.

Μάλιστα η συνεργασία αυτή, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, έχει και στρατιωτική διάσταση γεγονός που την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη και ποιο εχθρική προς τα τουρκικά συμφέροντα.

Από τη λυσσαλέα αντίδραση των Τούρκων γίνεται κατανοητό πόσο μεγάλη κίνηση ήταν η χθεσινή του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Με την οριοθέτηση της ΑΟΖ, τουλάχιστον, όπου δεν υπάρχουν προβλήματα με την Τουρκία, απελευθερώνεται ένα μεγάλο μέρος των ενεργειακών "Αποθηκών" της χώρας προς εκμετάλλευση, όπως και το ίδιο ισχύει και για την Αίγυπτο, η οποία είναι πρόθυμη να συνδράμει και στρατιωτικά προς υπεράσπιση των κοινών συμφερόντων, κάτι που η Άγκυρα το γνωρίζει και την φοβίζει.

[Πηγή]