.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Οι πρώτες γυναίκες Top Gun της Κίνας! ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ


Οι πρώτες γυναίκες πιλότοι της Κινεζικής ακροβατικής ομάδας έδειξαν τα θεαματικά τους ταλέντα στους αιθέρες στην 10η Διεθνές Έκθεση Αεροπορίας και Αεροδιαστημικής στην πόλη Zhuhai....

Στην εκδήλωση, που διαρκεί 5 μέρες, από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 16, λαμβάνουν μέρος 700 εκθέτες και πάνω από 130 αεροπλάνα συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου στρατιωτικού αεροσκάφους.

Οι Yu Xu, Tao Jiali, Sheng Yifei και η He Xiaoli είναι οι πρώτες γυναίκες της ακροβατική ομάδας του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Στην εκδήλωση, η οποία διαρκεί μέχρι την Κυριακή, θα εμφανιστούν επίσης και οι Ρώσοι με την δική τους ακροβατική ομάδα, τους “Ρώσους Ιππότες” καθώς και η ομάδα της Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.





Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ηγέτες από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα για τη σύνοδο κορυφής Ασίας-Ειρηνικού.

Ως μέρος της παράστασης, δύο από τις γυναίκες βάδισαν προς τα Μαχητικά J-10 σε απόλυτη αρμονία με τους πέντε άνδρες συναδέλφους τους, ντυμένες με τις γνωστές πράσινες φόρμες και τα γυαλιά αεροπορίας που είδαμε όλοι στην ταινία Top Gun, με πρωταγωνιστή τον Τόμ Κρούζ.


Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αυτές είναι οι πρώτες γυναίκες της ακροβατικής ομάδας της πολεμικής αεροπορίας του  Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, οι οποίες έχουν εκπαιδευτεί σκληρά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκδήλωση.

Οι γυναίκες έχουν πάνω από 750 ώρες πτητικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις Κινέζικες Ένοπλες Δυνάμεις αυτές είναι οι μόνες γυναίκες στην Κίνα που μπορούν να χειριστούν τα μαχητικά αεροσκάφη τρίτης γενιάς.













Την Τρίτη ήταν επίσης η 65η επέτειος από την ίδρυσή της Πολεμικής Αεροπορίας του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Στη επίδειξη ηταν και το Κινέζικο μαχητικό τύπου στέλθ J-31 της εταιρίας Aviation Industry Corp της Κίνας.

Το τζετ διπλού κινητήρα, το οποίο έλαβε μέρος στην επίδειξη αλλά στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε, είναι ζωτικής σημασίας για τον στρατό της Κίνας .

Ο κινεζικός στρατός, ο οποίος είναι πάνω από 2,3 εκατομμύρια, αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό του εδώ και χρόνια. Αναμένεται η αύξηση για το 2014 να φτάσει το 12% δηλαδη 132 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Αμερική έχει κατηγορήσει την Κίνα οτι κρύβει τις πραγματικές της στρατιωτικές δαπάνες .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ J31

CNC WORLD

Πηγή - Daily Mail
Επιμέλεια/Μετάφραση - OnAlert