.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Δεκαέξι γυναίκες στην επίλεκτη μονάδα "Ranger" των ΗΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ


Στην σκληρή εκπαίδευση της σχολής του αμερικανικού στρατού «Rangers» (US Army Ranger School) - που είναι ανοιχτή μόνο σε άνδρες- συμμετείχαν για πρώτη φορά δεκαεννιά γυναίκες. Ωστόσο, μόνο 16 από αυτές κατάφεραν να «περάσουν» στο πρώτο στάδιο....
της εκπαίδευσης που περιλαμβάνει ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Η τάξη αποτελείται από 380 άνδρες και 19 γυναίκες, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του στρατού. Εβδομήντα οχτώ άτομα από τους άνδρες, (20.5%) και τρεις γυναίκες (15.7%) απέτυχαν στην πρώτη φάση της εκπαίδευσης, πρόσθεσε.

Αρχικά, επελέγησαν είκοσι γυναίκες, για να συμμετάσχουν στο πρώτο στάδιο, διάρκειας 17 ημερών, στη βάση του στρατού στο Φορτ Μπένινγκ, ωστόσο, μία εξ' αυτών αποσύρθηκε.

Η «πρόσβαση» των γυναικών στη σχολή έγινε ύστερα από σχετική οδηγία ανώτερων αξιωματικών του Πενταγώνου, ούτως ώστε μελλοντικά να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες σε μάχιμες μονάδες του στρατού.

Αφού οι 16 γυναίκες καταφέρουν να «περάσουν» όλα τα τεστ επιτυχώς, τότε, θα αποκτήσουν τον τίτλο και το έμβλημα του «Ranger», ωστόσο, δεν θα ενταχθούν στην επίλεκτη μονάδα που συμμετέχει και ειδικές αποστολές- και παραμένει ακόμη «κλειστή» σε γυναίκες.

Στο πρώτο στάδιο, ο κάθε στρατιώτης θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να κάνει τουλάχιστον 49 κάμψεις, να τρέξει 8 χλμ. κάτω από τα 40 λεπτά, καθώς και να κάνει έξι έλξεις σε μονόζυγο. Οι ασκήσεις αυτές, αφορούν την πρώτη φάση αξιολόγησης, διάρκειας τεσσάρων ημερών, γνωστή και ως «Rap Week». 

Ωστόσο, μόνο το 50% από τους στρατιώτες «περνά» όλες τις δοκιμασίες, μετά από 62 μέρες συνεχούς εκπαίδευσης.


Συνήθως, κατά τη πρώτη φάση των ασκήσεων, «κόβεται» το 60% των εκπαιδευομένων. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι στρατιώτες θα πρέπει να τρέξουν 19 χλμ. κουβαλώντας εξοπλισμό 20 κιλών, αλλά και να κάνουν πεζοπορία χωρίς τη χρήση... GPS. Οι σκληρές δοκιμασίες, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς θα πρέπει να αναρριχηθούν σε ένα πύργο, να περάσουν κατά μήκος ενός περάσματος με την χρήση σχοινιού, και τέλος να κολυμπήσουν.

Το 75% των εκπαιδευομένων που αντέχουν την πρώτη φάση των δοκιμασιών, καταφέρνουν να αποφοιτήσουν από την σχολή, σχολιάζει σχετικά ο εκπρόσωπος του Στρατού. Σε μερικές περιπτώσεις, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες. Και αυτό διότι, οι στρατιώτες συνήθως αποτυγχάνουν αρκετές φορές σε κάποιο από τα στάδια του προγράμματος, προτού «περάσουν» στην επόμενη φάση.

Το πιο δύσκολο στάδιο, όμως, περιλαμβάνει ασκήσεις κάτω από πραγματικές συνθήκες πολέμου σε δασώδεις και βαλτώδεις περιοχές.

Η σχολή «Ranger» θεωρείται μία από τις πιο σκληρές του αμερικανικού στρατού, ωθώντας τους στρατιώτες να ξεπεράσουν τα σωματικά και πνευματικά τους όρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

GOARMY.COM

Πηγή - Washington Post/Business Insider
Απόδοση/Μετάφραση - OnAlert