.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΠΗΓΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΕΒΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΓΙΑΣ;

ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ;;;

Kάτι “μυρίζει” άσχημα στον μυστηριώδη θάνατο του Εισαγγελέα Εφετών, Σωτήρη Μπάγια. Όταν έφυγε άδικα και πρόωρα ο Εισαγγελέας Εφετών, Σωτήρης Μπάγιας, ήμασταν το μοναδικό ΜΜΕ που δεν πίστεψε ότι εξέπνευσε από ένα… τσιμπούρι!....

Δεν φεύγουν μέσα στη νύχτα έντιμοι δικαστές για τέτοιους λόγους. Εκφράσαμε τις αμφιβολίες μας για τις πραγματικές αιτίες θανάτου.

Καλά, ιατροδικαστής δεν μπορεί να αποφανθεί για τον χαμό; Γιατρός; Βιοχημικός; Γιατί; Ποιο ήταν το «μικρόβιο» που του έριξαν για να τον εξοντώσουν; Δεν έφυγε στα καλά καθούμενα ο μαχητικός εισαγγελικός λειτουργός.

Κάτι σοβαρό τρέχει όπως σοβαρό είναι αυτό με το οποίο ασχολείτο. Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν “βόμβα” το πρωί της 5ης Απριλίου. Ο 58χρονος δικαστικός μπορεί να ήταν φανατικός καπνιστής αλλά ήταν υγιέστατος.

Σχεδόν δυο εβδομάδες μετά, εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το τι προκάλεσε τον θάνατό του. Ισχυρές ενδείξεις, δημιουργούν την αίσθηση πως ο εισαγγελέας της δίκης των Πυρήνων της Φωτιάς και προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών όταν εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη, δεν έχασε τη ζωή του από μια σπάνια.

Η σύζυγος του Σωτήρη Μπάγια, επίσης εισαγγελέας Ευγενία Παπαγεωργίου, επιβεβαιώνει ότι δεν σκότωσε το τσιμπούρι τον σύζυγο της. Δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο. Δεν έκρυψε όμως την ανησυχία της ότι η διάγνωση που έγινε, δεν ήταν σωστή.

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι τον τελευταίο καιρό ο Σωτήρης Μπάγιας είχε αναλάβει μια μεγάλη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες , η υπόθεση αυτή ήταν άκρως απόρρητη και είχε ανατεθεί στον 58χρονο εισαγγελέα από «πολύ ψηλά».

Λέγεται ότι ο Σωτήρης Μπάγιας είχε εκφράσει τον τελευταίο καιρό φόβους ότι μπορεί να απειληθεί η ζωή του. Ίσως αυτούς τους φόβους να τους είχε εκμυστηρευτεί στην οικογένειά του. Το θέμα πρέπει να τύχει εξαιρετικής διερεύνησης.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας , την αποστολή αυτή γνώριζαν σημαντικά πολιτικά πρόσωπα.

[Πηγή]