.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

"Αλέξη έλα να δεις τη Νέα Κριμαία"

Λένε οι Έλληνες της Κριμαίας προς τον Πρωθυπουργό
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ

Μετά το δημοψήφισμα και την ενσωμάτωση της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπανδία οι κάτοικοι της περιοχής ελεύθεροι πλέον να εκφράσουν την εθνική τους ταυτότητα ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους και την οικονομία....

Μέσα σε αυτούς δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Έλληνες της χερσονήσου οι οποίοι πλέον ξεκινούν να στήνουν και πάλι γέφυρες με την Ελλάδα θέλοντας να δράσουν ως ένα ενεργό κομμάτι του ομογενειακού ελληνισμού.

Έτσι στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Κριμαία απηύθυναν οι Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή καλώντας τον να έρθει να δει την νέα Κριμαία.


Μάλιστα οι Ελληνικές και οι Ρωσικές επιχειρήσεις της περιοχής πλέον αποτελούν πόλο έλξης Ρωσικών και μη επενδύσεων κάτι πολύ σημαντικό και υποβοηθούμενων από την επιδότηση της ρωσικής κεντρικής κυβέρνησης που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 100%.

Το σημαντικότερο είναι ότι το σημαντικότερο κομμάτι που επιζητούν αυτή την περίοδο είναι το "Know-how" για την σύσταση συνεργασιών στους τομείς της μεταποίησης τροφίμων, στην φαρμακοβιομηχανία, τον ρουχισμό και τον τουριστικό τομέα όπου θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν οι ελληνικές εταιρείες οι οποίες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς να δράσει ως είσοδο σε όλη την ρωσικής και ευρασιατική αγορά.

Το κείμενο πρόσκλησης επέδωσαν στις 27 Μαρτίου οι εκπρόσωποι της ελληνικής διασποράς στην Κριμαία στον Έλληνα πρόξενο Γεράσιμο Δάβαρη και στον πρόεδρο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τράπεζας που διεξήχθη στον Οίκο των Εθνών στη Μόσχα με θέμα «Η Ρωσία και η Ελλάδα: προοπτικές της ανθρωπιστικής συνεργασίας».


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν θέματα γύρω από την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για το Έτος Ελλάδας- Ρωσίας, καθώς επίσης η αλληλεπίδραση μεταξύ των θεσμών των πολιτών και των αρχών Μόσχας και Αθήνας, αλλά και τα προβλήματα της ελληνικής κοινότητας στην Κριμαία.

Στο τέλος της συζήτησης στρογγυλής τράπεζας οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ρωσίας και Ρωσίας - Κύπρου «Φιλία» και του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, Γκεόργκι Μουράντοφ και Θοδωρή Ψαλιδόπουλος υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για τα έτη 2015-2016.

Ξεχωριστή θέση στο πρωτόκολλο συνεργασίας δόθηκε στη συμμετοχή Ρώσων και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων, εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών στον εορτασμό της 70ης επετείου της Νίκης.


Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Απριλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Μόσχα, μετά από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα μετά την εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης στις 25 Ιανουαρίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός , με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, επρόκειτο να μεταβεί στη Μόσχα στις 9 Μαΐου, για να συμμετάσχει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 70χρονα της νίκης των λαών.

ΤΑΥΡΙΣ

[Πηγή]