.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Το όνομα του Δ. Τατούλη στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης


Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Photo: Youtube
Το όνομα του καρδιοχειρουργού Τατούλη δόθηκε στην Έδρα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Μία σημαντική δωρεά έκαναν ο διακεκριμένος ομογενής καρδιοχειρουργός, Δημήτρης Τατούλης και η σύζυγός του, Ελίζαμπεθ, στο....
Faculty of Arts του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, του πιο ιστορικού πανεπιστημίου της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας της ομογένειας “Νέος Κόσμος”, η δωρεά αυτή, το ύψος της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε, θα διατεθεί για την έδρα Κλασικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, η οποία και θα φέρει το όνομα της οικογένειας Τατούλη.

Ο καρδιοχειρουργός Δημήτρης Τατούλης σπούδασε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καταγραφεί αύξηση 49% των φοιτητών των Αρχαίων Ελληνικών στη συγκεκριμένη Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης από το 2010 έως σήμερα.

Η αύξηση είναι ενδεικτική της αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για τις σπουδές Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών σε πανεπιστημιακό επίπεδο τόσο στην Ασία, την Αυστραλία, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, πλην φυσικά Ελλάδας.

Το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Πηγή: Supplied

Από τις φυτείες του ζαχαροκάλαμου... στο Πανεπιστήμιο

Ο Δημήτρης Τατούλης είχε μια περιπετειώδη ζωή. Όταν ήταν πολύ μικρός, η οικογένειά του αναγκάστηκε αν φύγει από την Ελλάδα εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Γη της Επαγγελίας (Αυστραλία).

Όταν το υπερωκεάνιο διέσχιζε τη Διώρυγα του Σουέζ, η οικογένεια έμαθε ότι οι Αυστραλοί σχεδίαζαν την άμεση μεταφορά όλων των μεταναστών στις φυτείες ζαχαροκάλαμου στο Κουήνσλαντ. Σύντομα όμως ο πατέρας του μικρού Δημήτρη δραπέτευσε από το στρατόπεδο των μεταναστών και πήγε στη Μελβούρνη.

Η οικογένεια Τατούλη άρχισε εκεί μια νέα ζωή. Μετά το κολέγιο, ο Δημήτρης Τατούλης φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, όπου επανειλημμένα διακρίθηκε και βραβεύτηκε τόσο κατά τη διάρκεια της φοίτησης όσο και αργότερα. Από το ίδιο πανεπιστήμιο πήρε επίσης το διδακτορικό του πτυχίο.

Το 1988, ο Δημήτρης Τατούλης έγινε διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Royal Melbourne Hospital και από το 2008 κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Ο καθηγητής Τατούλης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα της καρδιοχειρουργικής και πρόεδρος του Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Καρδιάς της Αυστραλίας.

[Πηγή]