Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Γιγάντιες σήραγγες στη Σελήνη «περιμένουν να κατοικηθούν» ή κατοικούνται ήδη...


Δεν είναι τυχαίο που, από πολλούς Αμερικανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου «Περντιού» της Ιντιάνα, προτείνεται ότι θα μπορούσαν να "στηθούν" μελλοντικές γενιές ανθρώπων στην Σελήνη, στο 46ο Συνέδριο....
Σεληνιακής και Πλανητικής Επιστήμης, στο Τέξας.

Φαίνεται πως υπάρχουν ενδείξεις για εισόδους σε τεράστιες σήραγγες οι οποίες ανοίχτηκαν από πανάρχαια ποτάμια λάβας, όταν ο δορυφόρος βρισκόταν ακόμα στα πρώιμα στάδια της ζωής του, πριν γίνει ένας "νεκρός" δορυφόρος.

Παρόμοιες σήραγγες-στοές βρίσκονται και στην Γη, ωστόσο πολύ μικρότερες λόγω της διαφοράς βαρύτητας που υπάρχει ανάμεσα στα δύο ουράνια σώματα, με την Γη να έχει, φυσικά, μεγαλύτερη από εκείνη της Σελήνης.


Σήραγγα λάβας στο Εθνικό Μνημείο Λάβα Μπεντς στην Καλιφόρνια (Dave Bunnell CC BY-SA 2.5)

Μέσα σε αυτές τις φυσικές στοές θα μπορούσαν άνετα να φιλοξενηθούν ανθρώπινες κατοικίες.


Εδώ βλέπουμε την πόλη της Φιλαδέλφειας, να χωράει άνετα μέσα σε μια τέτοια στοά μήκους 5χλμ.

Ένα στόμιο σπηλιάς στη Σελήνη, πιθανότατα δημιουργημένο από αρχαία λάβα


Μέσα, λοιπόν, σε αυτές τις στοές, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κτίσουν τις αποικίες τους και να ζήσουν προστατευμένοι από τις εχθρικές συνθήκες που επικρατούν στην επιφάνεια λόγω διαρκών βομβαρδισμών της από κοσμική ενέργεια και άλλα σωματίδια, της έλλειψης ατμόσφαιρας αλλά και άλλων συνθηκών που συμβάλουν στην αρνητική επιβίωση του ανθρώπου.

Αν, λοιπόν, αυτές οι θεωρίες περί αρχαίων σηράγγων, τεραστίων διαστάσεων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια την ανθρώπινη ζωή, ευσταθούν, τότε, στα μάτια αυτών που δεν συμπαθούν την θεωρία της κατοικήσιμης Κούφιας Σελήνης, γίνεται πιο αληθοφανές το σενάριο αυτές οι γιγάντιες στοές να κατοικούνται ήδη...

[Πηγή]