Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κομπάνι: Δασκάλα έγινε ελεύθερος σκοπευτής και πολεμά το Ισλαμικό Κράτος (εικόνες)


Η Denis Sipan μέχρι πρόσφατα ήταν δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στο Κουρδιστάν όμως, Εδώ και πέντε μήνες παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές. Η νεαρή γυναίκα έγινε ελεύθερος σκοπευτής στο Κομπάνι....
της Συρίας και μοιράζεται το όπλο της με τις νοικοκυρές και τους αγρότες της περιοχές.

Οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακαταλάβουν από την περασμένη εβδομάδα 50 χωριά τα οποία ήταν υπό το καθεστώς του Ισλαμικού Κράτους.

«Αν δεν κάναμε αυτές τις κινήσεις όλη η περιοχή θα γέμιζε από τζιχανιστές οι οποίοι σκοτώνουν, βιάζουν και καταστρέφουν τα πάντα», είπε η Denis Sipan μιλώντας στο CBS News.

Όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε πότε σκοπεύει να σταματήσει να πολεμά τους τζιχαντιστές και να επιστρέψει στη διδασκαλία απάντησε: «Αυτό δεν νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί. Πρέπει να συνεχίσω να προστατεύω τον εαυτό μου, τους φίλους μου, τους ανθρώπους και τη χώρα μου».

Η Sipan αποκάλυψε επίσης ότι παρόλο που ομάδες ανταρτών έχουν κάνει προόδους κατά του ISIS δεν έχουν τον επαρκή εξοπλισμό για να τους αντιμετωπίσουν ενώ πολλές φορές μοιράζεται το τουφέκι της με άλλο σκοπευτή.

Είμαστε μια ομάδα εθελοντών που αποτελείται από αγρότες, νοικοκυρές και ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τους τζιχαντιστές με όπλα που έχουν αγοραστεί στη μαύρη αγορά.




[Πηγή]