Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι τζιχαντιστές ξέμειναν από καμικάζι αυτοκτονίας

Το ISIS εμφανίζει σημάδια διάλυσης

Δεκάδες άνδρες και γυναίκες που είχαν εκπαιδευτεί για αυτό το σκοπό εγκατέλειψαν την οργάνωση προτού φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Οι τζιχαντιστές, ο τρόμος κι ο φόβος της Δύσης, ξέμειναν από καμικάζι αυτοκτονίας....

Πολλά μέλη του Ισλαμικού Κράτους είτε αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την τρομοκρατική οργάνωση επειδή βαρέθηκαν πιθανότατα ή απλά νοστάλγησαν την θαλπωρή της οικογένειάς τους, είτε έγιναν λιποτάκτες προσχωρώντας σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα τη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος εμφανίζει σημάδια διάλυσης. Δεκάδες άνδρες και γυναίκες που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας -έχοντας εκπαιδευτεί επί μήνες για το σκοπό αυτό - εγκατέλειψαν την οργάνωση προτού φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Οι αδίστακτοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, για να περιορίσουν τον αριθμό των λιποτακτών, στήνουν οδοφράγματα και φυλάκια ασφαλείας προκειμένου να αποτρέψουν τις... διαρροές. Και μάλιστα, απειλούν με εκτέλεση όσους λιποτάκτες πέσουν στα στα χέρια τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι απειλές δεν πιάνουν τόπο αφού δεν κατάφεραν να εμποδίσουν ακραίους ισλαμιστές να εγκαταλείψουν το Ισλαμικό Κράτος βάζοντας πλώρη για άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η ανθρωπιστική οργάνωση, που αποκαλύπτει τις διαρροές στους κόλπους των τζιχαντιστών, κι έχει τίτλο: «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηρά», υποστηρίζει ότι, αρκετά άτομα έχουν εγκαταλείψει την τρομοκρατική οργάνωση μετά την ήττα των φανατικών ισλαμιστών στο Κομπάνι της Συρίας όπου οι τζιχαντιστές έχουν επιστρατεύσει μεγάλο αριθμό βομβιστών αυτοκτονίας για να επιτύχουν τους στόχους τους.

[Πηγή]