.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σε πολιτική κατάρρευση τα Σκόπια με τις υποκλοπές

"Θα γίνουν αποκαλύψεις για τον Γκρουέφκσι" λέει
η αντιπολίτευση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεβ δήλωσε ότι θα αποκαλύψει, τις επόμενες ημέρες, το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών του Νίκολα Γκρούεφσκι που αφορούν το ζήτημα της ονομασίας, οι οποίες....
όπως είπε εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό της χώρας.

«Θα γνωστοποιήσουμε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Νίκολα Γκρούεφσκι σχετικά με το τι λέει για το θέμα του ονόματος και τότε θα φανεί πόσο “ξέφυγε” αυτός ο άνθρωπος και πώς θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας και του λαού... Τότε θα δούμε» σημείωσε ο κ.Ζάεβ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ προχώρησε σήμερα σε νέες αποκαλύψεις, σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει τη χώρα, γνωστοποιώντας εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες του κ.Γκρούεφσκι με τον υπουργό Επικοινωνιών και Μεταφορών Μίλε Γιανακίεφσκι, από το 2011, που αφορούσαν την κατεδάφιση ενός υπό ανέγερση πολυτελούς συγκροτήματος σπιτιών και γραφείων σε περιοχή των Σκοπίων, το οποίο ανήκε σε έναν επιχειρηματία, ο οποίος το διάστημα εκείνο ήταν και βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Στις συνομιλίες αυτές, οι οποίες είναι αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου το 2011, ο κ. Γκρούεφσκι δίνει οδηγίες στον κ.Γιανακίεφσκι για την κατεδάφιση του κτιρίου του επιχειρηματία Φίατ Τσάνοφσκι, το κόμμα του οποίου στις εκλογές εκείνες είχε συνεργαστεί με τo μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) της οποίας ηγείται σήμερα ο κ.Ζάεβ.

Όπως είχαν αναφέρει τότε οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ, η κατεδάφιση του κτιρίου αποφασίστηκε επειδή το εμβαδόν της κατασκευής υπερέβαινε το οικοδομήσιμο, που αναφερόταν στην οικοδομική άδεια.

Η αντιπολίτευση και ο κ.Τσάνοφσκι είχε αναφέρει ότι τα κίνητρα για την κατεδάφιση του συγκροτήματος ήταν καθαρά εκδικητικά και πολιτικά και συνδέονταν με το γεγονός ότι ο κ.Τσάνοφσκι είχε υποστηρίξει οικονομικά τον ιδιοκτήτη του αντιπολιτευόμενου τηλεοπτικού σταθμού «A1» του Βέλια Ράμκοφσκι.

Αμέσως μετά τις εκλογές του 2011, οι αρχές της ΠΓΔΜ έκλεισαν τον αναφερόμενο τηλεοπτικό σταθμό, ενώ ο Βέλια Ράμκοφσκι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 χρόνων για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα» χρήματος.

Τέλος, ο κ.Ζάεβ ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας επικεφαλής των οποίων είναι ο Σάσο Μιγιάλκοφ (πρώτος εξάδελφος του Νίκολα Γκρούεφσκι), παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πρέσβεων έξι σημαντικών χωρών στην ΠΓΔΜ. Ο κ.Ζάεβ πρόσθεσε ότι θα παραδώσει στις πρεσβείες αυτές τα στοιχεία που διαθέτει για τις παρακολουθήσεις των πρέσβεών τους.

[Πηγή]