Η φεξαραμίνη προκαλεί αίσθημα κορεσμού στον οργανισμό, με αποτέλεσμα την καύση του λίπους και την απώλεια των περιττών κιλών. To νέο χάπι υπόσχεται να περιορίζει το αίσθημα της πείνας με όλες τις ευεργετικές συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη....
Νέα Υόρκη: Μια νέα πειραματική θεραπεία με βάση τη δραστική ουσία φεξαραμίνη υπόσχεται αποτελεσματικότερο αδυνάτισμα, «ξεγελώντας» την πείνα. Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της επιθεώρησης «Nature Medicine», η φεξαραμίνη προκαλεί αίσθημα κορεσμού στον οργανισμό, με αποτέλεσμα την καύση του λίπους και την απώλεια των περιττών κιλών.
Θαυματουργή ουσία
Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Salk της Καλιφόρνια που ανέπτυξε τη νέα θεραπεία σε μορφή χαπιού, η φεξαραμίνη εκτός από την απώλεια βάρους συντελεί επίσης σε μείωση της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα, ενώ έχει λιγότερες παρενέργειες από τα υπάρχοντα αδυνατιστικά χάπια.
Ο Δρ Ρόναλντ Έβανς και οι συνεργάτες του έχουν σχεδιάσει έτσι το νέο χάπι ώστε η δραστική ουσία να μένει στο έντερο και να μην κυκλοφορεί στο αίμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εγγενώς πιο ασφαλές και αποτελεσματικό από άλλα παρόμοια χάπια, που επίσης αποσκοπούν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Όταν οι επιστήμονες χορήγησαν την φεξαραμίνη σε παχύσαρκα ποντίκια καθημερινά επί πέντε εβδομάδες, αυτά σταμάτησαν να παχαίνουν, έχασαν λίπος και εμφάνισαν μείωση στα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα. Ο μεταβολισμός τους επιταχύνθηκε, ενώ ένα μέρος από το λευκό λίπος μετατράπηκε σε καφέ.
«Το νέο χάπι είναι σαν ένα φανταστικό γεύμα. Στέλνει στον οργανισμό τα ίδια σήματα που φυσιολογικά συμβαίνουν, όταν κανείς τρώει πολύ φαγητό, έτσι ώστε το σώμα να αρχίσει να δημιουργεί χώρο για να το αποθηκεύσει.
Όμως, δεν υπάρχουν καθόλου νέες θερμίδες, ούτε αλλαγή στην όρεξη», εξηγεί ο Δρ Έβανς. Οι ερευνητές ήδη προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές της φεξαραμίνης σε ανθρώπους την προσεχή διετία, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι έχει ανάλογα αποτελέσματα και ότι είναι ασφαλής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όχι σπάνια, πολλά φάρμακα που είναι αποτελεσματικά σε πειραματικό στάδιο, τελικά αποδεικνύονται κατώτερα των προσδοκιών όταν δοκιμάζονται στους ανθρώπους.
[Πηγή]