.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Συρία: Δύο απαχθείσες Ιταλίδες ζητούν την παρέμβαση του Ρέντζι (βίντεο)


Φορώντας μαύρες μαντίλες οι 2 Ιταλίδες εμφανίζονται ενώπιον κάμερας, η μία κρατώντας ένα κομμάτι χαρτί που αναγράφει την ημερομηνία 17/12/14 και η άλλη διαβάζοντας ένα κείμενο στα αγγλικά και κρατώντας χαμηλό το βλέμμα της....

Οι δύο νεαρές Ιταλίδες που απήχθησαν τον περασμένο Ιούλιο στη Συρία την ώρα που εργάζονταν σε οργάνωση αρωγής, ζητούν μέσω βίντεο τη μεσολάβηση της ιταλικής κυβέρνησης ώστε να αφεθούν ελεύθερες από τους αντάρτες που λέγεται ότι κρατούνται.

Στο μόλις 23 δευτερολέπτων βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube η μία από τις δύο νεαρές Ιταλίδες λέει στα αγγλικά: «Είμαστε η Γκρέτα Ραμέλι και η Βανέσα Μαρτζούλο. Εκλιπαρούμε την κυβέρνησή μας και τους διαμεσολαβητές να μας μεταφέρουν στο σπίτι πριν τα Χριστούγεννα. Κινδυνεύουμε και μπορεί να δολοφονηθούμε. Η κυβέρνηση και οι διαμεσολαβητές είναι υπεύθυνοι για τη ζωή μας».

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει καταστεί σαφές αν το βίντεο έχει μαγνητοσκοπηθεί τον Δεκέμβριο ή παλαιότερα, είτε αν εστάλη στην ιταλική κυβέρνηση νωρίτερα και απλώς δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανολογείται ότι οι γυναίκες κρατούνται από άνδρες της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Canale 25 News

[Πηγή]