.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Πιάσανε τον Χριστόδουλο Ξηρό


Σχεδόν έναν χρόνο κράτησε η "κοπάνα". Οι πρώτες του κουβέντες μόλις συνελήφθη ήταν "πότε θα πάρω άδεια;" Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει απεργία πείνας ζητώντας να πηγαίνει στο Ωδείο για να βελτιωθεί στο μπαγλαμαδάκι....

Συνελήφθη πριν από λίγο ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη όντας οπλισμένος με πιστόλι και φορώντας ξανθιά περούκα, από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ανάβυσσο χωρίς να φέρει αντίσταση.

Η αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε εδώ και ημέρες σπίτι-κρησφύγετο όπου είχε βρει καταφύγιο ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη και τον συνέλαβε την ώρα που έμπαινε μέσα.

Το σπίτι που διέμενε ο επικίνδυνος ακροαριστερός δολοφόνος, φαίνεται να ανήκει σε άτομο που στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για εμπρηστικές επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι άνδρες της αστυνομίας δεν έχουν μπει στο σπίτι όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός, στην Ανάβυσσο, καθώς θέλουν πρώτα να ελέγξουν την είσοδο ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν είναι παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό.

Επίσημα ο Χριστόδουλος Ξηρός κηρύχθηκε δραπέτης στις 7 Ιανουαρίου 2014, έχοντας λάβει 7ήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, την Πρωτοχρονιά του προηγούμενου χρόνου.

Ήταν η 7η άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές από τον Δεκέμβριο του 2012.

Τα ίχνη του ωστόσο είχαν χαθεί από τις 5 Ιανουαρίου, όταν έφυγε από το σπίτι των γονιών του στη Χαλκιδική. Ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την απόδραση του. Αμέσως μετά το «παρών» που έδωσε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της Νέας Καλλικράτειας, ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φόρεσε το μαύρο ράσο και με την βοήθεια συγγενικού του προσώπου έφτασε αργά το βράδυ στην Αθήνα.

Λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης του επικίνδυνου δολοφόνου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία, μέσω του λουγαριασμού του στο Twitter.

[Πηγή]