.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μόσχα: "Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στην διαπραγμάτευση εντός ΕΕ"

"Μέλι" έσταζε ο Σ.Λαβρόφ για τον Α.Τσίπρα!
ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Α.ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ Ν.ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Θερμά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα και τις ικανότητές του ακούστηκαν πριν λίγες ώρες στη Ρωσία για πρώτη φορά από επίσημα χείλη, αυτά του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαφρόφ ο οποίος προσερχόμενος με καθυστέρηση στην καθιερωμένη δεξίωση....
...προς τιμήν των ξένων ανταποκριτών στη Μόσχα, λόγω έκτακτης συνεργασίας του στο Κρεμλίνο με τον Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στους ξένους ανταποκριτές:

"Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά συζητούσαμε με τον πρόεδρο για την κατάσταση στην Ουκρανία και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας όταν βρισκόμουν εκεί πριν από ένα χρόνο και ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι ένας ενεργητικός, νέος πολιτικός. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση"

Επίσης απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά και τον προσκάλεσε στη Μόσχα.

Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αμέριστη στήριξη της Ρωσίας στην Ελλάδα στην μάχη που θα δώσει εντός ΕΕ:

"Ακούμε τις νέες δηλώσεις, που γίνονται στην Αθήνα, τις ακούγαμε και στο παρελθόν και ποτέ δεν θέσαμε υπό αμφιβολία τις παλαιότατες, ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις μας με την Ελλάδα.

Γι΄ αυτό και η σημερινή αλλαγή της κυβέρνησης μάς επιτρέπει να ελπίζουμε ότι οι σχέσεις μας αυτές θα δυναμώσουν, θα αναπτυχθούν και θα αποκτήσουν νέα δυναμική, εάν υπολογίσουμε τις θέσεις του νέου πρωθυπουργού.

Περιμένουν βέβαια την Ελλάδα όχι εύκολες μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την οικονομική ημερήσια διάταξη, όμως θέλω επισήμως να πω ότι η Ρωσία πάντοτε τασσόταν υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας κι έτσι θα συνεχίσει".

Ολα αυτά ενώ η Μόσχα προειδοποίησε την Ουκρανία και αυτούς που βρίσκονται από πίσω της ότι "ανάληψη στρατιωτικής δράσης από την πλευρά της Ουκρανίας θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μια περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ παράλληλα θα υπονόμευε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών".

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών ότι ."Οι πιο πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου θα οδηγήσουν στην αναπόφευκτη περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων και θα υπονομεύσουν τις προσπάθειες που γίνονται από τη διεθνή κοινότητα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 68 περιστατικά βομβαρδισμών αμάχων. Όλμοι εβλήθησαν από τις δυνάμεις του Κιέβου στην πόλη Λουγκάνσκ και τα περίχωρά της, μία περιοχή την οποία ελέγχουν οι αντάρτες.

Η Μόσχα ασκεί όλο και πιο έντονη κριτική εναντίον του Κιέβου, ιδιαίτερα από τα μέσα Ιανουαρίου οπότε και κατέρρευσε η κατάπαυση του πυρός όταν φιλορώσοι αντάρτες εκτόπισαν τις ουκρανικές δυνάμεις από το στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο του Ντόνετσκ.

Την ίδια στιγμή η ρωσική Νότια Στρατιωτική Διοίκηση έχει τεθεί σε κατάσταση μερικής επιφυλακής σε ότι αφορά τις αερομεταφερόμενες μονάδες και τις μονάδες Ταχείας Επέμβασης αναμένοντας τις εξελίξεις.

Ωστόσο οι μαχητές της νέας Ρωσίας έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν τις θέσεις τους και έχουν περισφίξει την Μαριούπολη, τελευταίο σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας στην περιοχή ανατολικά της Κριμαίας...

[Πηγή]