.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Γελένα Καζατσένκο. Τo ατρόμητο κορίτσι του bungee jumping [φωτο]


Βλαδιβοστόκ: Ασφαλώς και το bungee jumping από ύψος 100 μέτρων είναι αρκετά επικίνδυνο. Αλλά, να επιχειρείς την extreme… βουτιά από κολώνα ηλεκτρικoύ πυλώνα εν λειτουργία είναι το κάτι άλλο....

Είσαι δεμένος με τα σχοινιά της τροχαλία αέρος ακριβώς κάτω από ηλεκτροφόρα καλώδια, τότε και αυτό είναι το κάτι άλλο! Περνάς σε ένα εντελώς νέο επίπεδο…


Αλλά, η λέξη «φόβος» δεν συγκαταλέγεται στο λεξιλόγιο της παράτολμης Γελένα Καζατσένκο.


Η στιγμή που η 23χρονη από το Βλαδιβοστόκ κάνει την απίστευτη… βουτιά στο κενό!


Σε μια δραματική σεκάνς των εικόνων φαίνεται καθαρά, πως η εθισμένη στην αδρεναλίνη Γελένα πηδάει από έναν αυτοσχέδιο ξύλινο δοκό, που είναι επισφαλώς τοποθετημένος στην άκρη των στύλων του ηλεκτρικού πυλώνα.


Ωστόσο, κατά την κατακόρυφη πτώση στο έδαφος συγκρατήθηκε ξαφνικά από την ασφάλεια της τροχαλίας, κι ενώ περνούσε κάτω από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.


Και σαν να μην έφτανε το «απονενοημένο διάβημα» του σάλτου από τον τεράστιο ηλεκτρικό πυλώνα, η Γελένα αφήνει πίσω της ένα σύννεφο έγχρωμου καπνού από φωτοβολίδα που είχε τοποθετήσει πάνω στον αστράγαλό της.


Η Γελένα εξομολογείται ότι «ένιωθα πως λείπει κάτι από τη ζωή μου τη στιγμή του άλματος. Χρειαζόμουν ακόμη περισσότερη συγκίνηση και να κάνω κάτι ακραίο…»


«Το 2013 ήταν η πιο ακραία χρονιά της ζωής μου. Το bungee jumping δεν είναι το μόνο χόμπι μου. Απολαμβάνω επίσης το snowboarding, το cliff diving και το slack lining [ισορροπία σε νάιλον σύρμα], αλλά αυτό ήταν η πιο αγαπημένη μου στιγμή».


«Ο ηλεκτρικός πυλώνας σίγουρα λειτουργούσε όταν πήδηξα, αλλά δεν ανησυχώ και πολύ για τις πτυχές της ασφάλειας. Είναι κι αυτό μέρος της συγκίνησης».


«Ο πυλώνας είναι ύψους περίπου 100 μέτρων, και από εκεί ήμουν σε ελεύθερη πτώση για πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα. Ήταν απίστευτο…»


«Θα πρέπει να το επιχειρήσετε και εσείς, για να κατανοήσετε πραγματικά την αίσθηση».


«Μέσα σου έχεις την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας, ανάμικτη με αδρεναλίνη και φόβο, ενώ απ’ έξω νιώθεις τα ρεύματα αέρα να σε τυλίγουν και το βουητό το ανέμου στα αυτιά σου».

foto:  sellyourphoto

[Πηγή]