.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Σημαντική διάκριση-βράβευση για τον Γιώργο Τσούκαλη από το Βατικανό


Με ειδικό δίπλωμα αξίας για την εθελοντική του δράση ενάντια στην αρχαιοκαπηλία τιμήθηκε στο Βατικανό ο Έλληνας οικονομολόγος και ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης....

Η μεγάλη αυτή τιμητική διάκριση για τον κ. Τσόυκαλη, έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων στον πόλεμο κατά των αρχαιοκαπήλων και στο παράνομο εμπόριο έργων τέχνης, αλλά και για το βιβλίο του «Λαθρέμποροι Ιστορίας».

Ο κ. Τσούκαλης, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας που ήρθαν στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια, τιμήθηκε με ειδικό δίπλωμα αξίας για την εθελοντική του δράση ενάντια στην αρχαιοκαπηλία στην λαμπρή ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, που έγινε στις 8 Νοεμβρίου, στην Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana, στο Βατικανό.

Μιλώντας στο τέλος της εκδήλωσης, ο Γιώργος Τσούκαλης τόνισε ότι είναι χρέος όλων να ενώσουν τη φωνή τους για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, ενώ μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε για την φετινή του διάκριση την εξαιρετική επιστήμονα και αρχαιολόγο Βίκυ Μπαφατάκη.

«Η δράση της και ο αγώνας της ως Γενική Γραμματέας (Vicario) των βραβείων Giuseppe Sciacca, είναι γεμάτη υποχρεώσεις και ευθύνες και πράξεις που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση καθώς είναι μοναδική η αφοσίωση της στην προσπάθεια ανάδειξης όλων εκείνων των προσωπικοτήτων που διαπρέπουν στο χώρο τους και τιμούν την Ελλάδα με τις πράξεις τους», επισήμανε ο Γιώργος Τσούκαλης.

Η ξεχωριστή βράβευσή του έγινε από τους τον Premia: Generale Gerardo Restaino, Στρατηγό Τζεράρντο Ρεστάινο τον Πρίγκιπα Guglielmo Giovanelli Marconi ο οποίος είναι ο φιλέλληνας εγγονός του Μαρκόνι, που ανακάλυψε τις επικοινωνίες και από τονDott. Domenico Giani, Direttore dei Servizi di Sicurezza e Protezione Civile, Comandante del Corpo della Gendarmeria Stato della Città del Vaticano, τον Δόκτορα Ντομένικο Τζιάνι, αρχηγός των σωμάτων ασφαλείας στο Βατικανό.

Παράλληλα, ο κ. Τσούκαλης τιμήθηκε από την Κατερίνα Νίκου, υπεύθυνη διεθνών και δημοσίων σχέσεων στα βραβεία Giuseppe Sciacca.

Όμως, ε βραβείο τιμήθηκαν επίσης και άλλοι δύο Έλληνες.

Ειδικότερα, για την εξαίρετη πορεία του στο χώρο της Ιατρικής Επιστήμης και το τεράστιο εθελοντικό του έργο, βραβεύεται με το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής για την Ιατρική Επιστήμη, τιμήθηκε ο Καθηγητής Παιδο - Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αυξέντιος Καλαγκός.

Με Βραβείο Παιδαγωγικών Επιστημών τιμήθηκε ο Αρχιμανδρίτης και Διδάκτορας του ΕΚΠ Απόστολος Καβαλιώτης, για τις εκπαιδευτικές του παγκόσμιες έρευνες και μελέτες για τον μητρικό θηλασμό (Βραβείο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας), τον αυτισμό, τα παιδιά με αναπηρία, την δράση του στην Εκπαίδευση και για το ασύνορο φιλανθρωπικό του έργο σε όλες τις γωνιές της γης.

Ακόμη, με το απόλυτο βραβείο Giuseppe Sciacca τιμήθηκε ο 16χρονος Αμερικανός Jacob Barnett με αυτισμό, ο οποίος είναι ιδιοφυΐα στα μαθηματικά και στη φυσική και έχει υψηλότερο iq και από τον Αϊνστάιν.

Σημειώνεται πως τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca ιδρύθηκαν από ένα κληρικό και Καθηγητή Νομικής Σχολής, τον Rev. Don Bruno Lima και έχουν έδρα τη Ρώμη. Σκοπός τους είναι η διάδοση του πολιτισμού, της κοινωνικής προσφοράς, η φιλία των εθνών, οι ανθρώπινες αξίες.






[Πηγή]