Στις 29 Δεκεμβρίου 2014 υλοποιείται το «Switch off» της αναλογικής τηλεόρασης στο Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη, με βάση την κοινή Υπουργική απόφαση της 24-9-14 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2555/Β’ την 25-9-2014....
Και ενώ οι Τ/Σ (τηλεοπτικοί σταθμοί) του Ν. Αιγαίου είχαν ενημερωθεί προφορικά για το αυτονόητο, ότι θα εκπέμπουν ψηφιακά σε ολόκληρη την Διοικητική τους Περιφέρεια όπως όλοι οι άλλοι Τ/Σ σε ολόκληρη τη χώρα διαπιστώνουν, ότι στις συμβάσεις που έλαβαν προς υπογραφή από τον πάροχο τους, που είναι η DIGEA, οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Δωδεκανήσου δεν θα εκπέμψουν στις Κυκλάδες αλλά από 25 κέντρα εκπομπής σε Δωδεκάνησο και Σάμο – Ικαρία.
Στην ίδια λογική και οι Τ/Σ των Κυκλάδων δεν θα εκπέμψουν στη Δωδεκάνησο, αλλά μόνο στον ολιγάριθμο πληθυσμό των νησιών τους.
Δηλαδή Δωδεκάνησος (νότιο Αιγαίο) και Σάμος – Ικαρία (βόρειο Αιγαίο) πάνε μαζί και δημιουργούν μια ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ που διοικητικά δεν υφίσταται, με ορφανό το έτερο κομμάτι, δηλ. τις Κυκλάδες.
Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν κάποιοι γραφειοκράτες να τα εμπνευστούν και να τα υλοποιούν!
Έτσι το Ν. Αιγαίο εμφανίζεται «καρατομημένο» και μάλιστα στον νευραλγικό τομέα των επικοινωνιών.
Σε όλες τις άλλες Περιφέρειες της χώρας δεν εμφανίστηκαν τέτοιου είδους «κακοτεχνίες» αντιθέτως κινούνται στη λογική του μεγαλύτερου πληθυσμού και όχι της συρρίκνωσης του.
Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για το Ν. Αιγαίο παρά το γεγονός ότι είναι η μικρότερη -πληθυσμιακά- Περιφέρεια που προσφέρει όμως τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ουσία της λειτουργίας των ενημερωτικών Τ/Σ στην Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αφενός θεωρούνται δεύτερης ταχύτητας περιφερειακά κανάλια που θα απευθύνονται σε ολιγάριθμο πληθυσμό, με ότι συνεπάγεται για την επιβίωσή τους, αφετέρου με βάση την κείμενη νομοθεσία για το περιεχόμενο του προγράμματος των ενημερωτικών Τ/Σ, που επιβάλλεται να είναι από 30% και άνω τοπικού περιεχομένου, οι εν λόγω Τ/Σ θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (μισό Ν. Αιγαίο + μισό Β. Αιγαίο) που σημαίνει υψηλότερο κόστος!
Συμπέρασμα: Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου θα πρέπει να βρίσκεται και να ομιλεί ταυτοχρόνως, π.χ. σε Ρόδο και Σύρο (να ταξιδέψει από Ρόδο προς Σύρο μέσω Πειραιά με δύο διαφορετικά πλοία) για θέματα της Περιφέρειάς του… Κάτι ανάλογο και με την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου.
Η πλήρης παρακμιακή ανοησία, που το βασικότερο είναι να οδηγεί με ακρίβεια στην ανομοιογένεια και αποξένωση των κατοίκων της ίδιας Περιφέρειας. Εύγε!
tvkosmos.gr
Το είδαμε εδώ