.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Χρονολόγηση της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη


Όταν ο Οδυσσέας φθάνει στην Ιθάκη....ο Ήλιος Απόλλων, η Δήμητρα Γη και η Άρτεμις Σελήνη είναι σε ευθυγράμμιση κέντρων. ΜΑΖΙ αγκαλιά, ΜΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΛΟΓΑ ΦΩΤΙΑ....

Χρονολόγηση της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη
Ιστότοπος ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

Δύο προφητείες, δύο αστρονομικά φαινόμενα: μια ομάδα επιστημόνων μελετώντας την Οδύσσεια του Όμηρου και αντιπαραβάλοντάς την με τα αστρονομικά και άλλα δεδομένα της εποχής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο βασιλιάς της Ιθάκης επέστρεψε στην πατρίδα του τον Οκτώβριο του 1207 π.Χ.

Η Παναγιώτα Πρέκα - Παπαδήμα, Αστροφυσικός, Επικ. Καθ. Παν/μιου Αθηνών, παρουσιάζει στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο "Φιλοσοφία & Κοσμολογία" τη σχετική εργασία που υλοποίησε η ίδια και οι: Παπαμαρινόπουλος Σ., Γεωφυσικός, Καθηγητής Παν/μιου Πατρών και Πρόεδρος της Ε.Μ.Α.Ε.Μ., Αντωνόπουλος Π., Φυσικός, Ερ. Αστρονόμος, Παν/μιο Πατρών, Μητροπέτρος Π., Φιλόλογος, Νομικός, Συγγραφέας, Τσιρώνη Α., Φιλόλογος, Υποψήφια Διδάκτωρ Παν/μιου Πατρών και Μητροπέτρου Ε. Φιλόλογος, Διδάκτωρ Παν/μιου Πατρών

ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ:

Σύλλογος αποφοίτων ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Κατόπιν επισταμένων ερευνών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έκλειψη της 30ής Οκτωβρίου του έτους 1207 π.Χ., που ήταν ορατή στην Ιθάκη και στο Ιόνιο πέλαγος, χρονολογεί την ημέρα της μνηστηροφονίας από τον Οδυσσέα. Χαιρόμαστε που μια τέτοιου είδους εργασία έγινε από Έλληνες.

Πάνος Μητροπέτρος

Οδυσσεύς Δίκτυο Ελλήνων & ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ. 

ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ομιλία από την Ημερίδα Ας ξανασυστηθούμε όλοι οι Έλληνες - 2 στην Πάτρα 02/06/2013. Ομιλήτρια η Επίκουρος Καθηγήτρια Αστροφυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτα Πρέκα - Παπαδήμα.

Ολόκληρος η εργασία έχει αναρτηθεί ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΝΑΣΑ.

Eδώ για τους αγγλομαθείς

Όταν ο Οδυσσέας φθάνει στην Ιθάκη.... η Αθηνά ΧΕΛΙΔΟΝΙ γίνεται, μέσα στον χειμώνα, και την ΑΝΟΙΞΗ που ΕΡΧΕΤΑΙ... μαρτυρά.

Για να μη παραπονούνται τα χελιδόνια που την καρτερούν από τα χρόνια τα Ομηρικά

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ