.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ισλαμοφασίστες φτάνουν στις εμπόλεμες περιοχές με κρουαζιερόπλοια μέσω Τουρκίας


Μια είδηση βόμβα κάνει τι τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου σύμφωνα με την οποία οι τζιχαντιστές φτάνουν στις εμπόλεμες περιοχές σε Ιράκ και Συρία με κρουαζιερόπλοια μέσω Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα ο απερχόμενος επικεφαλής της Ιντερπόλ Ρόναλντ Νόουμπλ αποκάλυψε ότι οι… επίδοξοι τζιχαντιστές εφευρίσκουν διάφορους τρόπους για να φτάσουν στις εμπόλεμες περιοχές, παρακάμπτοντας τους αυστηρούς ελέγχους στις ευρωπαϊκές χώρες προέλευσής τους, αλλά και την αυξημένη επιτήρηση στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ.

Με λίγα λόγια ο χαλίφης Ερντογάν με την παρέα του κάνουν τα στραβά μάτια στους επίδοξους δολοφόνους οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενταχτούν στο Ισλαμικό Κράτος.



Μάλιστα υπογράμμισε ότι όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι φανατικοί ισλαμιστές, κυρίως από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία χρησιμοποιούν κρουαζιερόπλοια, υποδυόμενοι τους απλούς επιβάτες, έτσι ώστε να φτάσουν απαρατήρητοι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πολεμικά μέτωπα.

Η Ιντερπόλ ελπίζει ότι θα καταφέρει να επεκτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αξιοποιεί πληροφορίες και δεδομένα επιβατών σε κρουαζιερόπλοια, αλλά και τραπεζικά δεδομένα, προκειμένου να καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις υπόπτων.

[Πηγή]