.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ένταση στο δουλεμπορικό σκάφος στην Ιεράπετρα

"Λάθρο" αρνούνται να κατέβουν από το πλοίο
Θέλουν να πάνε Ιταλία

Γύρω στα δέκα άτομα τα οποία επιβαίνουν στο δουλεμπορικό σκάφος “Baris” αρνούνται να αποβιβαστούν από το πλοίο καθώς ζητούν επίμονα να μεταφερθούν στην Ιταλία, στον αρχικό προορισμό του σκάφους....

Σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθούν να πείσουν και άλλους λαθρομετανάστες να μην αποβιβαστούν χωρίς επιτυχία καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ήδη στην ξηρά και πιο συγκεκριμένα στο γυμναστήριο της Ιεράπετρας όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά πριν αφεθούν ελεύθεροι για να αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Σε ότι αφορά την κινητοποίηση των αρχών νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε υγειονομικός έλεγχος, ενώ την ίδια ώρα, 4 νοσοκομεία του νησιού έμπαιναν σε επιφυλακή, ετοιμάζοντας 110 κρεβάτια. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του, ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Πάνος Ευσταθίου, το σημαντικότερο απ' όλα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά για την πολυομυελίτιδα που έχει εξαλειφθεί στην Ελλάδα αλλά υπάρχει στη Συρία.

Στις 11 το πρωί, μόλις οι αρχές βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος με περιστατικά Έμπολα.

Ανάμεσα στους μετανάστες, έχουν εντοπιστεί και δύο μαχαιρωμένοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Στους χώρους του πλοίου που είναι σε άθλια κατάσταση, υπάρχουν 100 παιδιά και 150 γυναίκες κάποιες εκ των οποίων, κάποιες βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Οι πρώτοι που ανέβηκαν στο πλοίο ήταν οι άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΜΥΚ) που συνέλαβαν 12 άτομα, πιθανότατα το πλήρωμα του δουλεμπορικού.

[Πηγή]