.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η Ρωσική υπηρεσία διαστήματος Roscosmos έχει αρχίσει την δημιουργία σεληνιακής βάσης


Πρωτότυπη σεληνιακή βάση, η κατασκευή της οποίας έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα μετά το 2030, αποφάσισε να κατασκευάσει η Ρωσική υπηρεσία διαστήματος, γνωστή ως Roscosmos (από την Ελληνική λέξη κόσμος)....

Αυτό αναφέρθηκε σύμφωνα με αξιωματούχο του ρωσικού διαστημικού τομέα, και με αναφορά στο σχέδιο του ομοσπονδιακού προγράμματος για το διάστημα, για την περίοδο 2016-2025 .

Ο επικεφαλής της Roscosmos, Denis Lyskov, ανέφερε ότι, το Ρωσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκτέλεση επανδρωμένης πτήσης στη Σελήνη μετά το 2030, ωστόσο, οι απαραίτητες τεχνολογίες έχουν ήδη αναπτυχθεί στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα, για το διάστημα 2016 – 2025 .

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, « μια πρωτότυπη σεληνιακή βάση, «πρώτου σταδίου» ήδη έχει σχεδιαστεί, και η οποία θα αποτελείται από τέσσερα επίπεδα. Κατοικίες, εργαστήρια, μονάδα ενέργειας και κέντρο διοίκησης.

Τα νέα πρωτότυπα «οικήματα» που θα κατασκευαστούν από την ρωσική διαστημική υπηρεσία για την οικοδόμηση της σεληνιακής βάσης, θα περιλαμβάνουν όλες τις καινοτόμες αρχιτεκτονικές και τεχνικές λύσεις, για να μπορούν να ανταποκριθούν στο σεληνιακό περιβάλλον, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass.


Όπως δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, από την επικεφαλής του τμήματος Oleg Ostapenko, το διαστημικό πρόγραμμα, θα εγκριθεί από την κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι μια επανδρωμένη πτήση στη Σελήνη θα κοστίσει η Ρωσία περίπου 100 δισεκατομμύρια ρούβλια, εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης.

Σχετικά με το πρόγραμμα για τα έτη 2016-2025 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος αναμένει να λάβει από τον κρατικό προϋπολογισμό ποσό που κυμαίνεται από 1,8 έως 210 δις ρούβλια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την εξερεύνηση των ΗΠΑ στο φεγγάρι την δεκαετία του ’70, η NASA είχε ανακοινώσει τότε, τις σοβαρές της ανησυχίες, για πιθανό σοβιετικό πρόγραμμα, που υποτίθεται ότι αφορούσε την κατασκευή σεληνιακής βάσης, στην «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού».!

Υπογραμμίζουμε τα «ζωηρά» διαστημικά σχέδια του Κρεμλίνου για αποστολές στην Σελήνη και τον πλανήτη Άρη. Το διάστημα θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα επιπλέον πεδίο αντιπαράθεσης, μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, όπως έγινε και τις δεκαετίες του 1960-70.

pentapostagma.gr

Το είδαμε εδώ