.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Dwekh Nawsha:Μια Χριστιανική πολιτοφυλακή στο Ιράκ


“Dwekh Nawsha”: Πρόκειται για μια πολύ παλιά φράση στα Αραμαϊκά που σημαίνει “μελλοντικοί μάρτυρες” ή “αυτοί που πρόκειται να θυσιαστούν”. Αυτό είναι το όνομα που επέλεξε να πάρει μια μικρή Χριστιανική πολιτοφυλακή Ασσυρίων....

Συντάχθηκε για να υπερασπιστεί τα Χριστιανικά χωριά της Nineveh στο Ιράκ αλλά και για να βοηθήσει όσους πέσουν στα χέρια των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 17 Αυγούστου,αυτή η μικρή πολιτοφυλακή κατάφερε να βοηθήσει αποτελεσματικά την κοινότητα των Peshmergas να ξαναπάρουν τον έλεγχο των χωριών τους,Telesqof και Batnaya,από τους ισλαμιστές.

Η συγκεκριμένη πολιτοφυλακή απαρτίζεται μόλις από 100 μαχητές και εγκαινιάστηκε επίσημα στις 11 Αυγούστου μετά την τραγική φυγή των Ασσυρίων από την πεδιάδα της Nineveh.
“Μπορεί να είμαστε λίγοι σε αριθμό αλλά είμαστε υπεραρκετοί όσον αφορά την πίστη και το δόγμα μας” δήλωσε ο υπολοχαγός συνταγματάρχης Youssef Odisho.

Ο υπολοχαγός Odisho διετέλεσε πρώην αξιωματικός του ιρακινού στρατού και τώρα είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση της πολιτοφυλακής αλλά και τους 2.000 εθελοντές που είναι εγγεγραμμένοι. Η Dwekh Nawsha είναι σε συννενόηση και με λιβανέζικες δυνάμεις ώστε να μάχονται ενωμένοι εναντίον των ισλαμιστών στο Ιράκ

[Πηγή]