Επειδή πάρα πολλοί σε αυτήν εδώ τη χώρα συνεχίζουν να αποκαλούν τη Μέρκελ «Ναζί» και άλλα παρεμφερή (φυσικά ανόητα, για να μη πούμε βλακώδη), καλούμε τους πάντες να διαβάσουν με ΜΕΓΑΛΗ προσοχή το παρακάτω άρθρο....
Να θυμηθούν δε τη ρήση του Ernest Renan : «Όπου επικρατεί ο Ιουδαίος ο άλλος δεν μπορεί να ζήσει».
Σε προηγούμενο άρθρο για την καταγωγή τριών ηγετών, μεταξύ αυτών και της Μέρκελ, ο Θεόδοτος είχε αναφερθεί στην Ιουδαϊκή καταγωγή της καγκελαρίου Angela Dorothea Merkel.
Πράγματι, ήταν γνωστό ότι το επίθετο του πατέρα της, Kasner, ήταν ένα συνηθισμένο Εβραϊκό επίθετο των Ασκεναζίμ Εβραίων της Γερμανίας.
Προσφάτως, κυκλοφόρησε στην Γερμανία ένα βιβλίο με τον τίτλο «Άνγκελα Μέρκελ - Η Καγκελλάριος και ο κόσμος της», στο οποίο ο Γερμανός δημοσιογράφος Stefan Kornelius κάνει μια εμπεριστατωμένη έρευνα στο γενεαλογικό δένδρο της Μέρκελ, και αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της ήταν Πολωνός και το πραγματικό του όνομα ήταν Kazmierczak.
Όταν μετανάστευσε από την Πολωνία στην Γερμανία, το άλλαξε επί το Γερμανικότερο σε Kasner. Ο δημοσιογράφος δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες, και οι λόγοι, όπως θα φανεί παρακάτω, είναι μάλλον προφανείς.
Το επίθετο Kazmierczak προέρχεται από το όνομα Kazimierz, μία ιστορική συνοικία της Κρακοβίας, γνωστή γιατί αποτέλεσε το κέντρο της Εβραϊκής κοινότητας της πόλης από τον 14ο αιώνα. Πολλοί Ιουδαίοι λοιπόν της Πολωνίας έπαιρναν το επίθετο τους από τα αρχικά αυτής της συνοικίας, όπως εξάλλου το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι .
Eμπορικός δρόμος στην συνοικία Kazimierz
Ο Kazmierczak παντρεύτηκε μία Πολωνή , με το επίσης πολύ συνηθισμένο Εβραϊκό επίθετο Jentzsch. Έτσι μας προέκυψε η Angela Merkel (=το επίθετο του συζύγου) Kasner- Kazmierczak… και ένας Θεός ξέρει τι άλλο! Τώρα για το πώς η Μέρκελ αναδείχτηκε στην ηγεσία της Γερμανίας, αυτό ο Θεόδοτος το περιέγραψε στο προαναφερθέν άρθρο.
Πάντως, μεγαλύτερη σημασία και από το γενεαλογικό δένδρο της Μέρκελ, έχει η δήλωση του καθηγητή πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Βόννης και βιογράφου της, Gerd Langguth:
«Η κ.Μέρκελ έχει μια συναισθηματική σχέση με το Ισραήλ και τον Εβραϊκό λαό».
Δήλωση που απέκτησε ιδιαίτερη σημειολογία, αφού δημοσιεύτηκε από τους New York Times.
Ιωάννης Αυξεντίου
[Πηγή]
Το είδαμε εδώ