.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κορίτσι γεννήθηκε χωρίς σταγόνα αίματος [βίντεο]


Μοναδική είναι η περίπτωση της Ιρλανδής Μέιζι Βάινς που σήμερα είναι τεσσάρων χρόνων και πηγαίνει σχολείο. Το Δεκέμβριο του 2009 γεννήθηκε με μηδέν επίπεδο αιμοσφαιρίνης κι ένα στοιχείο πλάσματος στις φλέβες της....

Το σώμα της μητέρας της απορροφούσε όλο το αίμα από το σώμα της Μέιζι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει καισαρική έξι βδομάδες νωρίτερα προκειμένου το βρέφος να μην υποστεί εγκεφαλικές βλάβες.

Οι μεμβράνες της μήτρας τρίφτηκαν μεταξύ τους, γεγονός που προκάλεσε ρήξη κι αυτό με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα το σώμα της μητέρας να απορροφά το αίμα από το βρέφος.

«Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι επιβίωσαν με επίπεδο αιμοσφαιρίνης τέσσερα αλλά το να γεννηθεί άνθρωπος χωρίς σταγόνα αίματος δεν έχει συμβεί ποτέ», δήλωσε η μητέρα.

Αυτό συμβαίνει όταν προκύψει κάποιος τραυματισμός κατά την εγκυμοσύνη, αλλά η δική της ήταν φυσιολογική ώσπου την 24η εβδομάδα αισθάνθηκε πρήξιμο.

Η Μέιζι βρισκόταν επί δύο εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας και της έγιναν τρεις μεταγγίσεις αίματος, καθώς και μετάγγιση αιμοπεταλίων.

Τα Χριστούγεννα του 2009 το κορίτσι πήγε στο σπίτι του και παρουσίασε πλήρη ανάπτυξη, ενώ σε ηλικία 15 μηνών είπε την πρώτη της λέξη, η οποία ήταν «dadda» («μπαμπάς»).

Δείτε το βίντεο:

mook vignes

[Πηγή]