.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε την… Αμαζόνα Καλλονή και τον Πρίγκηπα, που βομβαρδίζουν Τζιχαντιστές!!(φώτο)


Ένας πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και η πρώτη γυναίκα πιλότος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία είναι επικεφαλής... μοίρας, συμμετείχαν στις πρώτες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι Άραβες σύμμαχοί τους κατά των τζιχαντιστών....

Ο πρίγκιπας Χαλέντ μπιν Σαλμάν, γιος του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ φωτογραφήθηκε στο πιλοτήριο ενός μαχητικού αεροσκάφους Tornado IDS, που μόλις είχε επιστρέψει από τις επιδρομές κατά στόχων των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η συμμετοχή του στα σμήνη των Αραβικών αεροσκαφών που πήραν μέρος στις επιθέσεις, κατά την τρίτη νύχτα των επιδρομών στη Συρία, αποκαλύφθηκε από την ίδια την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, κάτι που σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, συνιστά ένα μήνυμα προς τη Δύση ότι οι εξτρεμιστές του ISIS αποτελούν εχθρό του βασιλείου.

Στο πλευρό του, ο νεαρός πρίγκιπας Χαλέντ είχε την πρώτη πιλότο, αρχηγό μοίρας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την 35χρονη Μαριάμ αλ Μανσούρι.



Όπως ανέφεραν πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας των Εμιράτων, η επισμηναγός «όχι μόνο πιλόταρε ένα αεροσκάφος F-16, αλλά επίσης ηγήθηκε μιας μοίρας» των πολεμικών αεροσκαφών..
Ενας πρίγκιπας και η πρώτη γυναίκα πιλότος των Εμιράτων στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Η ίδια έχει πολλές φορές υπερασπιστεί στην τηλεόραση το δικαίωμα των γυναικών στα Εμιράτα να υπηρετούν την χώρα τους, χωρίς να εξαιρούνται οι ένοπλες δυνάμεις.

«Ο άνδρας και η γυναίκα έχουν το δικαίωμα να εντάσσονται σε όλους τους τομείς (…) προκειμένου να ανέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο» είχε δηλώσει πρόσφατα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Άμπου Ντάμπι.

Ένας πρίγκιπας και η πρώτη γυναίκα πιλότος των Εμιράτων στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Η νεαρή γυναίκα, που έχει αποφοιτήσει το 2007 από τη Σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ, τονίζει ότι «έχει αναλάβει από μόνη της προκλήσεις με στόχο να βελτιώσει τις ικανότητές της» και να επιβληθεί στους άνδρες συναδέλφους της.



Η αποστολή της στη Συρία στις επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γρήγορα πυροδότησε αντιδράσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πολλά μηνύματα εξυμνούσαν την πιλότο για τη δέσμευσή της και χαιρέτισαν το ρόλο των γυναικών στα Εμιράτα, μια χώρα κυρίως συντηρητική.

Όμως οι εξτρεμιστές στράφηκαν εναντίον της και εξαπέλυσαν απειλές.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρόσωπο ενός εγκληματία. Αποτυπώστε το στη μνήμη σας έως εκείνη να τιμωρηθεί» απείλησε ένας υπέρμαχος του Ισλαμικού Κράτους.

[Πηγή]