.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Σκόπια θα θέσουν ζήτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

Τι θα απαντήσει η Ελληνική Κυβέρνηση;

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι και ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Γιόλεφσκι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Κάρντιφ της Ουαλίας....

Στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα εξετασθούν θέματα διεύρυνσης, γεγονός που σημαίνει ότι τόσο η ΠΓΔΜ όσο και οι άλλες υποψήφιες για ένταξη στο ΝΑΤΟ χώρες (Γεωργία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη) δεν θα λάβουν πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι ο κ. Πόποσκι θα μετάσχει στη συνάντηση για την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (στην οποία συμμετέχει και η ΠΓΔΜ), καθώς και στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ με τους ομολόγους τους των υποψηφίων προς ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι, στις συναντήσεις που θα έχει στο Κάρντιφ θα εκφράσει τις απόψεις της χώρας σχετικά με την αναβαλλόμενη ένταξη της στο ΝΑΤΟ από το 2008 (σ.σ από τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου) και θα αναφερθεί στις προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης, μετά και την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για παραβίαση του διεθνούς δικαίου από ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ» προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Τα Σκόπια θα θέσουν έστω και ατύπως το ζήτημα της ένταξης τους στο ΝΑΤΟ. Η ελληνική κυβέρνηση τι θα απαντήσει;

[Πηγή]