.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αφρική: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα


Ο απολογισμός των νεκρών από το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτ. Αφρική έχει ανέλθει σε τουλάχιστον 3.091, ενώ ο αριθμός των πιθανών, υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φθάσει τα 6.574, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας....

Στη Λιβερία έχουν καταγραφεί 1.830 θάνατοι, ένας αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με τους απολογισμούς της Γουϊνέας και της Σιέρα Λεόνε μαζί, που αποτελούν τις άλλες δύο πλέον πληγείσες χώρες.

Η Νιγηρία και η Σενεγάλη, οι άλλες δύο χώρες που έχουν επιβεβαιώσει κρούσματα του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό στην περιοχή, δεν έχουν καταγράψει νέα κρούσματα ή θανάτους, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Πρόκειται για την χειρότερη επιδημία του ιού στην ιστορία που ανάγκασε ακόμα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - σε μια σπάνια συνεδρίαση- να χαρακτηρίσει την επιδημία "απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα" .

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενέκρινε τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 130 εκατ. δολαρίων στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε -τις τρεις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού - ενώ επιπλέον πόρους θα χορηγήσουν η ΕΕ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

[Πηγή]