Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Εκατοντάδες τεθωρακισμένα των ΗΠΑ καταφθάνουν στη Νορβηγία


Εκατοντάδες τεθωρακισμένα των ΗΠΑ καταφθάνουν στη Νορβηγία με το φορτηγό πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού PFC. Dewayne T. Williams (Wikipedia, φωτογραφία αρχείου)....

Το φορτηγό πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού USMS PFC. Dewayne T. Williams αναμένεται στις 10 Αυγούστου στη Νορβηγία.

Το φορτίο του πλοίου αποτελείται από νέα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα που έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενηθούν στις αποθήκες του ΝΑΤΟ στο Βασίλειο της Νορβηγίας. Αυτό αναφέρθηκε σήμερα από τα Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο μήκους 205 μέτρων, το οποία θα πρέπει να είναι στο τέλος της εβδομάδας σε ένα από τα λιμάνια στο κεντρικό τμήμα της χώρας, μεταφέρει βαρέα άρματα μάχης M1A1 Abrams, τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα μάχης LAV-25 και αμφίβια ερπυστριοφόρα οχήματα ΑΑV- 7.


Σύμφωνα με τον στρατηγό Εμπε ΝτεΡόσα, διοικητής της 12ης νορβηγικής στρατιωτικής περιοχής (Trøndelag), η μεταφορά των τεθωρακισμένων οχημάτων σε στρατιωτικές αποθήκες του ΝΑΤΟ είχε εδώ και καιρό σχεδιαστεί.

Ο ΝτεΡόσα πρόσθεσε ότι τα παρεχόμενα τεθωρακισμένα είναι πιο σύγχρονα και καλύτερα από εκείνα που βρίσκονται εκεί τώρα. Σε αυτή την περίπτωση, σε αποθήκες στο έδαφος του Βασιλείου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταλλάξουν περισσότερες από 350 μονάδες ξεπερασμένου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Εξωτερικής Πολιτικής, τα παρεχόμενα νέα τεθωρακισμένα οχήματα στο νορβηγικό απόθεμα μπορεί να σχετίζονται με την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας στο Όσλο ανέφερε ότι η εμπειρία στο Αφγανιστάν κάνει επιτακτική την ανάγκη της αλλαγής των όπλων με νέα τεχνολογία.

Μην ξεχνάμε ότι η Νορβηγία έχει κοινά σύνορα με την Ρωσία, στο Βόρειο τμήμα της

[Πηγή]