.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συρία: Παιδιά βασανίζονται άγρια από τους Τζιχαντιστές


Δεκάδες ανήλικα έχουν πέσει θύματα απαγωγής από τους άνδρες του ΙΚΙΛ, σύμφωνα με τον Independent - Για κραυγές από τα βασανιστήρια κάνουν λόγο αυτήκοοι μάρτυρες....

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία την ολοένα κλιμακούμενη κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μετά το αδιάκοπο σφυροκόπημα του Ισραήλ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε βρίσκουν την ευκαιρία να εδραιωθούν ακόμα περισσότερο στη Συρία χάρη στον οπλισμό που κατάφεραν να αποσπάσουν από το Ιράκ.

Με τεθωρακισμένα και πυρομαχικά που πέρασαν στην κατοχή τους κατά τη διάρκεια της κατάληψης των ιρακινών πόλεων, οι σουνίτες του ΙΚΙΛ συνεχίζουν τις συγκρούσεις στο συριακό έδαφος με τις δυνάμεις του καθεστώτος, αλλά και με τους Σύρους Κούρδους.

Όλα αυτά ενώ ο Σύρος πρόεδρος, Μπαράρ αλ Άσαντ ορκίστηκε για νέα επταετή θητεία στην προεδρία μετά την εκλογική νίκη του.

Στο μεταξύ στην επαρχία Κομπάνι οι άνδρες του ΙΚΙΛ προχωρούν σε απαγωγές παιδιών ηλικίας 13-14 ετών, τα οποία προέρχονται από κουρδικές οικογένειες, όπως αναφέρει ο Independent.

Η επικεφαλής της Unicef για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, Μαρία Κάλβις, δήλωσε ότι όλα τα παιδιά που υπολογίζονται σε 133, παραμένουν στα χέρια των ανταρτών, εκτός από τέσσερα που κατάφεραν να διαφύγουν.

Χωρίς να επιβεβαιώνονται, υπάρχουν αναφορές ότι οι άνδρες του ΙΚΙΛ τα βασανίζουν άγρια.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα οικογένειες που ζουν κοντά στον χώρο όπου φέρονται πως κρατούνται, δε σταματούν να ακούνε τις κραυγές των παιδιών κατά τη διάρκεια του βασανισμού τους.

Σύμφωνα με μάρτυρες, δε, ακούστηκαν και πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι κάποια από τα απαχθέντα παιδιά μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους.

[Πηγή]