Τα οφέλη της άσκησης αυτής
Aξεσουάρ ακροβατών, παιχνίδι που παιζόταν με μανία στη δεκαετία του 1950. Το χούλα χουπ μετά από χρόνια κάνει come back, ως όργανο γυμναστικής για το οποίο μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι έχει ιδιαίτερα....
θετική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς και βοηθά και στο διαλογισμό.
Αποτέλεσμα αυτού να έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο κίνημα... ακτιβιστών του χούλα χουπ, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη ενός από τα αρχαιότερα όργανα γυμναστικής, του στεφανιού που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν τα ισχία τους και τα οποία έφτιαχναν από βέργες αμπελιών.
Η Μαράουα Ιμπραχίμ είναι μια ειδικός του χούλα χουπ η οποία γυρίζει όλο τον κόσμο διδάσκοντας το... κούνημα του στεφανιού. Η 32χρονη, η οπoία έχει πάρει μέρος και σε σόου ταλέντων μπορεί να περιστρέψει στη μέση της ακόμη και 133 στεφάνια μαζί.
Η Μαράουα τονίζει ότι μπορούν όλοι, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης ή ηλικίας να κάνουν χούλα χουπ, αν επιλέξουν το σωστό μέγεθος στεφανιού και τονίζει ότι η άσκηση αυτή τονώνει το σώμα ομοιόμορφα από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.
Πέρα από όργανο γυμναστικής, όμως, το χούλα χουπ αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδος διαλογισμού. Η Κέλι Στράκερ, διευθύντρια του κέντρου χούλα χουπ του Σικάγο τονίζει ότι το στεφάνι μπορεί να βοηθήσει στο διαλογισμό, όπως ακριβώς η γιόγκα, μέσω του ελέγχου της αναπνοής, ενώ πρόσθεσε ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες ηλικίας 25 έως 60 ετών δείχνουν να το προτιμούν.
Τα μαθήματα χούλα χουπ γίνονται σε πάρκα και παραλίες γύρω από το Σικάγο και με το στεφάνι δεν γυμνάζουν μόνο τη μέση, αλλά και τους καρπούς, τα χέρια, τους ώμους, τα πόδια και τα ισχία.
Μελέτη του 2011 πάντως, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια ώρα άσκησης με χούλα χουπ μπορεί να προκαλέσει απώλεια έως και 600 θερμίδων. Mε απλά λόγια το χούλα χουπ βοηθά στην καύση του λίπους, τονώνει το στομάχι, τους γλουτούς και τα μπράτσα, δυναμώνει τη στάση του σώματος και τη μέση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού.
[Πηγή]