.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Χάθηκε κι άλλο αεροπλάνο

Ο εφιάλτης των αιθέρων
"Τρίτωσε το κακό"

Χάθηκε η επαφή με αεροπλάνο της Air Algerie, όπως ανακοίνωσε η ίδια η αλγερινή εταιρεία, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Μπουρκίνα Φάσο, με κατεύθυνση το Αλγέρι....

"Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017, που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου - Αλγερίου, σήμερα 24 Ιουλίου, στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της", ανακοίνωσε η Αλγερινή αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων APS.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι πρόκειται για την πτήση AH5017 - ένα DC9, ναυλωμένο από την Air Algerie από Ισπανική εταιρεία, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Στο αεροσκάφος φέρονται να επέβαιναν 112 άτομα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία έχει θέση σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, όσο ο πλανήτης ελπίζει να μην πρόκειται για ακόμη μία αεροπορική τραγωδία, μετά τη χθεσινή πτώση αεροσκάφους στην Ταϊβάν και τη συντριβή του Boeing των Malaysia Airlines, προ εβδομάδας, στην Ουκρανία.

Οι αρχές έχουν σημάνει συναγερμό προκειμένου το αεροσκάφος να εντοπιστεί άμεσα και να αποκατασταθεί η επικοινωνία. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι τo αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Αφρική.

[Πηγή]