.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [20]

Μποτιλιάρισμα στο York

Μια οικογένεια από χήνες αποφάσισε να βγει βόλτα από το κοντινό πάρκο σε κεντρικό δρόμο του York με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα, έως ότου αποφάσισαν να επιστρέψουν πίσω στο πάρκο, κάτι που έγινε αρκετή ώρα μετά. Φήμες το έκαναν μετά από επίμονα σφυρίγματα του τροχονόμου που βρέθηκε εκεί, ελέγχονται ως ανακριβείς...

Με αναμμένες μηχανές στον Καναδά


Ο Χάμιλτον είναι φαβορί για τη νίκη σήμερα στο Kαναδικό GP ( 21:00 ώρα Ελλάδος)

1.000.000 κόκκινα ροδοπέταλα

Τρία ελικόπτερα έριξαν 1.000.000 κόκκινα ροδοπέταλα πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη προς τιμήν της 70ης επετείου από την απόβαση στη Νορμανδία. Η μη κερδοσκοπική ομάδα «The French Will Never Forget» ( = Οι Γάλλοι δε θα ξεχάσουν ποτέ) δαπάνησαν περίπου 100.000 δολάρια στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκδήλωσε και πάγωσαν 1.200 κιλά πέταλα για να μείνουν φρέσκα. Μόλις τα πέταλα έλουσαν το άγαλμα, 13 βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τιμήθηκαν με ένα χαιρετισμό 21 πυροβόλων όπλων στο Liberty Island και δύο γιγάντιες σημαίες, μία Γαλλική και μία Αμερικανική ξεδιπλώθηκαν στα πόδια του αγάλματος.

Πούτιν... απόμακρος με την Ελισάβετ


Μούτρα φαίνεται ότι κρατά ακόμη ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Στο πρώτο τετ α τετ που είχε με τη βασίλισσα Ελισάβετ λίγες ημέρες αφότου ο πρίγκιπας Κάρολος τον κατηγόρησε ότι ενεργεί σαν τον Χίτλερ φάνηκε λίγο... απόμακρος με την Ελισάβετ. Το στιγμιότυπο είναι από τη στιγμή που οι ηγέτες στήνονται για μια οικογενειακή φωτογραφία στη Νορμανδία, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την συμμαχική απόβαση στη βόρεια Γαλλία. Την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας την βοηθούν να κατέβει το σκαλί, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στέκεται στο πλάι ατάραχος. Και μόνος.

Αγκαλιάζοντας σφιχτά ένα δέντρο


Με ένα αυθεντικό χαμόγελο, το κορίτσι αγκαλιάζει σφιχτά ένα δέντρο, στη πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού σε μια προσπάθεια να καταρριφθεί το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που αγκαλιάζουν δέντρα για δυο λεπτά. Σύμφωνα με τον οργανωτή της εκδήλωσης, 2001 άνθρωποι έλαβαν μέρος σε αυτή την οικολογική πράξη αγάπης.

Δροσοσταλιές σε λεπτά κλαδάκια με φύλλα


Με την πρώτη ματιά, μοιάζει με περίτεχνο κόσμημα. Αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά, διακρίνεις τις δροσοσταλιές του πρωινού πάνω σε λεπτά κλαδάκια με φύλλα. Ενα κόσμημα που μόνο η φύση μπορεί να φτιάξει. Το τέλειο οπτικό δώρο για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. (Πηγή: El Pais/EFE/EPA)

Χονγκ Κονγκ: Διαδήλωση για την Τιεν-αν-μεν


Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Victoria Park του Hong Kong με αναμμένα κεριά για τα 25 χρόνια από τη βίαιη καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων στην πλατεία της αιώνιας γαλήνης του Πεκίνου, όταν τα τανκ εισέβαλαν στην πλατεία Τιεν-αν-μέν και σκότωσαν εκατοντάδες διαδηλωτές

Πανηγυρική έναρξη συνεδριάσεων του Βρετανικού Κοινοβουλίου


Παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου η πανηγυρική έναρξη των συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου στη Βρετανία. Η βασίλισσα εκφώνησε ομιλία μέσα από την οποία καθορίστηκε και η ατζέντα της κυβέρνησης για το προσεχές έτος. Η Ελισάβετ ταξίδεψε από το παλάτι του Westminster στο Κοινοβούλιο με την ολοκαίνουργια άμαξά της.

Χάρτινος Λιονέλ Μέσι στα σκουπίδια


Τη στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι, με σάρκα και οστά, βρίσκεται σε εγρήγορση εν όψει του Μουντιάλ, ένας εις διπλούν χάρτινος εαυτός του πετάχτηκε στα σκουπίδια, σε ένα κέντρο ανακύκλωσης στη Νικαράγουα. Μια σοκαριστική αντίθεση για τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα που θεωρείται ένας από τους ακριβοπληρωμένος «Θεούς» της μπάλας.

Το Πάνθεον του Παρισιού


Στο ιστορικό κτίριο Πάνθεον του Παρισιού, ο καλλιτέχνης JR τοποθέτησε χιλιάδες πορτρέτα ανωνύμων ανθρώπων δίπλα σε αυτά των μεγάλων ανδρών και γυναικών της Γαλλίας.

To πιάνο του «East River».


H τελευταία ατραξιόν της Νέας Υόρκης είναι ένα πιάνο στις όχθες του «East River». Το πιάνο δεν τοποθετήθηκε εκεί λόγω κάποιας επικείμενης συναυλίας. Το πιάνο βρέθηκε εκεί μόνο του. Πώς; Το... ξέβρασε ο ποταμός. Δεν ξεβράζουν μόνο οι Eλληνικές θάλασσες παράξενα αντικείμενα...

Και την έβδομη ημέρα... παίζουν μπάλα!


Μετά από μια κουραστική εβδομάδα προσευχής και μελέτης των Γραφών, ιερείς που μετείχαν στο Διεθνές Σεμινάριο του Αγίου Πίου του 10ου, χαλαρώνουν παίζοντας μπάλα την Κυριακή το απόγευμα στην περιοχή Riddes, στη δυτική Ελβετία.

Το κρεμαστό εστιατόριο


Υπάρχει ένα μέρος όπου οι λάτρεις του καλού φαγητού μπορούν να απολαύσουν γεύσεις που «απογειώνουν». Ο λόγος για το κρεμαστό εστιατόριο, το οποίο δεν είναι «στριμωγμένο» κάπου ανάμεσα στους δρόμους των Βρυξελλών. Βρίσκεται σε ύψος 50 μέτρων, μετατρέποντας την γευστική απόλαυση σε μία εναέρια εμπειρία. Οι 22 πελάτες δένονται με ζώνες στη θέση τους, απολαμβάνοντας υπέροχη θέα και γεύσεις από τα χέρια βραβευμένων σεφ. Κάθε βδομάδα βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο πάνω από την πόλη. Πάρτε μία γεύση και «απογειωθείτε»...

Ινδονησία: έκρηξη “κρύβει” τον ήλιο!


Το “μανιτάρι” από την έκρηξη σκέπασε ακόμα και τον ήλιο στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας. Η έκρηξη, που έγινε αισθητή – και ορατή – εκατοντάδες μίλια μακριά, ευτυχώς ΔΕΝ προήλθε από κάποιο είδος πυρηνικού όπλου, αλλά από τον ηφαιστειακό κρατήρα στην κορυφή του βουνού Sangean Api, αλλά το αποτέλεσμά της ήταν εξίσου εντυπωσιακό... 

Η selfie της Εθνικής Ελλάδος στο αεροδρόμιο.


Λιγότερο από δύο εβδομάδες έχουν απομείνει για να ξεκινήσει το Μουντιάλ και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας. Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής πάντως κατά την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο έδειξαν ήρεμοι και αποφασισμένοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ επιδόθηκαν και στη μανία των social media βγάζοντας αρκετές selfies.

Η Θεσσαλονίκη χόρεψε σάλσα και έσπασε το ρεκόρ Γκίνες


Μια συγχρονισμένη salsa rueda χόρεψαν συνολικά 1102 άτομα απ΄όλη την Ελλάδα για 7:16 λεπτά, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε γίνει στην Ιταλία όπου 706 άτομα χόρεψαν για 5 λεπτά. Σχολές χορού, χορογράφοι και χορευτές συνεργάστηκαν στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας που είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις συμμετοχές θα δοθούν στο Σύλλογο «Ελπίδα για το παιδί».

[Πηγή 1] [Πηγή 2]