Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [19]

Οι Thunderbirds της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για τρικ... Και όμως οι Thunderbirds της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ απογειώνουν το θέαμα, ξεπερνώντας τα όρια... Κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Κολοράντο, στο πλαίσιο του εορτασμού της τελετής αποφοίτησης στη Σχολή Ικάρων, δύο πιλότοι των Thunderbirds ρισκάρουν τη ζωή τους. Τα δύο αεροσκάφη φαίνεται να πατούν το ένα πάνω στο άλλο και όλα αυτά, σε ύψος εκατοντάδων ποδιών. Ή μήπως τελικά ακουμπούν;....

Ανεμοστρόβιλος στην Βόρεια Ντακότα

Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από το τρομακτικό βίντεο του Νταν Γιόργκασον, που κατέγραψε τον ανεμοστρόβιλο να πλησιάζει απειλητικά τη γειτονιά του στην Γουάλφορντ Σίτι της Βόρειας Ντακότα. Από το χτύπημα του ανεμοστρόβιλου τραυματίστηκαν εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός 15χρονου κοριτσιού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένας κομήτης στο Μπρούκλιν


Ένα «αντίγραφο» του κομήτη Churyumov-Gerasimenko σε κλίμακα 1/1000 εκτίθεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Φεστιβάλ Επιστήμης. Το Νοέμβριο, ένα διαστημόπλοιο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος που ονομάζεται «Rosetta», θα επιχειρήσει να προσγειωθεί στον πραγματικό κομήτη Churyumov - Gerasimenko, αφού προηγουμένως θα έχει διανύσει απόσταση 3,7 δισ μιλίων.

Μικρές λαμπερές κουκκίδες.


Τέσσερα άτομα κάθονται πρόχειρα στο έδαφος έχοντας συντροφιά μια μικρή εστία φωτιάς που έχουν ανάψει με ξύλα. Μοναδική πηγή φωτός... ο ουρανός, ο οποίος έχει γεμίσει με μικρές λαμπερές κουκκίδες. Μέσα σε λίγα λεπτά μια περίεργη βροχή ξεσπά... Αλλά κανείς δεν κουνιέται από τη θέση του. Αμίλητοι απολαμβάνουν τη μαγεία της φύσης. Τη βροχή από μετεωρίτες. Εικόνα μαγική από την Ινδονησία...

Η στιγμή της γέννησης


Ερασιτέχνης φωτογράφος στην Ιθάκη, απαθανάτισε τη στιγμή που ένα νεογνό κοτσύφι βγαίνει από το αυγό του σε μια καλά κρυμμένη φωλιά, την ώρα που δίπλα του άλλα τέσσερα αυγά «φιλοξενούν» τα αδελφάκια του

Κάτω από ένα τεράστιο κύμα


Ο ατρόμητος φωτογράφος Πολ Νίκλεν βουτάει στα πελώρια κύματα της Χαβάης απαθανατίζοντας απίστευτες εικόνες. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο, η επαγγελματίας σέρφερ Κριστίνα Μιτερμέιερ βουτάει κάτω από ένα τεράστιο κύμα προσπαθώντας να αποφύγει να τραυματιστεί από την ορμή του, στην παραλία Μακάχα, στο Δυτικό Οάχου της Χαβάης.

Το τρένο που «φέρνει» το Θεό στη Σιβηρία


Ένας ορθόδοξος ιερέας έχει μετατρέψει ένα τρένο σε εκκλησία με σκοπό να φέρει πιο κοντά στο Θεό τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Σιβηρίας. Το ίδιο τρένο μεταφέρει ιατρικό προσωπικό και υλικό προσφέροντας ανάλογες υπηρεσίες σε 200 περίπου ανθρώπους την ημέρα, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν νοσοκομεία.

Ιθαγενείς κατά Αστυνομίας για το Μουντιάλ


Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και οπλισμένοι με τόξα και αυτοσχέδια όπλα, διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικούς έξω από το στάδιο Garrincha της Βραζιλίας. Οι ιθαγενείς διαμαρτύρονται για τον περιορισμό των ανεξάρτητων εδαφών τους και ενώθηκαν με άλλους που διαδήλωναν κατά της σπατάλης στα έργα για το Μουντιάλ.

Spaceport America: Το... “διαστημοδρόμιο” της Virgin Galactic ανοίγει τις πύλες του


Μετά από δεκαετίες το τιτάνιο έργο της κατασκευής του πρώτου ιδιωτικού-εμπορικού “αεροδρομίου για διαστημόπλοια” είναι έτοιμο, στην έρημο του Μεξικού, κοντά στην μικρή πόλη Truth or Consequences των 6.500 κατοίκων. Το έργο κόστισε πάνω από 210 εκατομμύρια δολάρια και οι προβλέψεις θέλουν την εταιρεία Spaceport America να πραγματοποιεί από εκεί την πρώτη της εμπορική διαστημική πτήση με επιβάτες που θα πληρώνουν 250.000 δολάρια έκαστος 

Ένα όχημα βαλίτσα


Κάπου εκεί ανάμεσα στους δρόμους της πόλης Τσανγκσά της Κίνας ένας άνδρας κυκλοφορεί με ένα όχημα, που κατασκεύασε ο ίδιος. Δεν έχει παράθυρα, ούτε σασί, ενώ σίγουρα δεν θυμίζει αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα όχημα βαλίτσα. Ο He Liang αφιέρωσε 10 χρόνια από τη ζωή του για να καταφέρει να βγάλει στους δρόμους την απίστευτη αυτή πατέντα. Το όχημα-βαλίτσα μπορεί να φθάσει τα 20 χιλιόμετρα την ώρα προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στο... τιμόνι.

Ala Moana Beach Park.


Χιλιάδες πιστοί στην Χονολουλού δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού στο Ala Moana Beach Park. Περιμένουν να πέσει το φως του φεγγαριού για να ανάψουν τα φαναράκια που κρατούν στα χέρια τους και να τα αφήσουν στην επιφάνεια της θάλασσας. Οι λέξεις που είναι γραμμένες στα φαναράκια ταξιδεύουν στο κύμα, στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου και των φυσικών καταστροφών στη Χαβάη. Μία σιωπηλή τελετή μνήμης που «ακούγεται» σε όλο τον πλανήτη.

Ποτέ ξανά


Ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για τους νεκρούς-θύματα του Ολοκαυτώματος στο μνημείο της Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια, σε ένδειξη απόλυτου σεβασμού στα θύματα της τραγωδίας, φίλησε το χέρι καθενός από τους παρευρισκόμενους επιζήσαντες της κτηνωδίας των ναζί.

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο νέο τείχος του αίσχους που χωρίζει τους Παλαιστίνιους από τους Ισραηλινούς


O πάπας Φραγκίσκος έκανε σήμερα στη Βηθλεέμ μια απρογραμμάτιστη στάση μπροστά από το τείχος διαχωρισμού που έχει οικοδομήσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη. Ο πάπας κατέβηκε από το ανοιχτό αυτοκίνητό του για να πραγματοποιήσει μια στάση μερικών λεπτών μπροστά απ' αυτό το τείχος από μπετόν, σ' ένα σημείο όπου βρίσκεται ένα παρατηρητήριο, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αμπάς, ο οποίος του μίλησε για «το φρικτό τείχος που κατασκευάζει το Ισραήλ στη γη μας». 

Χτυπώντας τα τύμπανα το σούρουπο στην παραλία


Δύο νεαροί εξασκούνται στα τύμπανα σε παραλία του Παναμά καθώς δύει ο ήλιος, στο πλαίσιο των προβών που κάνουν για μια παρέλαση τις επόμενες ημέρες...

Pokemon Psyduck με πονοκέφαλο


Πόσο ψύχραιμοι μπορεί να είστε όταν δίπλα σας κάθεται ένα τεράστιο παπί με πονοκέφαλο; Κι όμως κάτι τέτοιο ήταν μάλλον αναμενόμενο για τους κατοίκους του Λονδίνου αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού η Βρετανική πρωτεύουσα φιλοξενούσε το ετήσιο φεστιβάλ Comic con κατακλύζοντας κυριολεκτικά την πόλη με κόμικ και ήρωες καρτούν. Στο ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο που δημοσιεύει το πρακτορείο REX Features, ένας λονδρέζος μιλάει στο τηλέφωνο καθισμένος στον πάγκο του Excel Center και έχοντας δίπλα του ένα τεράστιο Pokemon Psyduck

[Πηγή 1] [Πηγή 2]