.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η Ρωσία άρχισε τις ασκήσεις στη Βαλτική ταυτόχρονα με τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ


Στην περιοχή του Καλινιγκράντ άρχισαν οι ασκήσεις του Στόλου της Βαλτικής Θάλασσας, των Ειδικών Δυνάμεων και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας....

"Οι ασκήσεις διεξάγονται ταυτόχρονα με τις διεθνείς ασκήσεις Saber Strike 2014 και BALTOPS 2014του άρχισαν στην Ευρώπη ", διευκρίνισαν στο πρακτορείο ITAR-TASS στο Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας.

"Ο αριθμός των μέσων και δυνάμεων του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας που συμμετέχουν στις ασκήσεις στην περιοχή του Καλινινγκράντ αντιστοιχεί στον αριθμό του προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μηχανημάτων που συμμετέχουν στις ασκήσεις στις περιοχές των συνόρων που διεξάγουν οι χώρες του ΝΑΤΟ ", επισήμαναν στο Υπουργείο.

Στις ρωσικές ασκήσεις συμμετέχουν οι ομάδες πλοίων, στρατεύματα των Ειδικών Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού, στρατεύματα της αντιαεροπορικής προστασίας, καταδιωκτικά βομβαρδιστικά SU-34, ελικόπτερα ΜΙ-24 και βομβαρδιστικά TU-22MZ.

Όπως επισήμαναν στο Υπουργείο, τα πλοία του Στόλου της Βαλτικής θάλασσας στις ασκήσεις θα ασχοληθούν με την προστασία των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την προστασία των ναυτικών επικοινωνιών, καθώς και θα πραγματοποιήσουν την ανίχνευση και καταστροφή υποβρυχίων και πλοίων του υποτιθέμενου εχθρού.

Τα στρατεύματα της αντιαεροπορικής προστασίας του Στόλου της Βαλτικής θάλασσας και των Στρατευμάτων της Διαστημική Αντιαεροπορικής προστασίας θα εξασφαλίσουν την αντιαεροπορική προστασία της περιοχής των ασκήσεων στη θάλασσα και στα σημαία εγκατάστασης.

Εκτός τούτου, "στις ασκήσεις θα επεξεργαστούν την άμεση μεταφορά από τα αεροσκάφη της πολεμικής μεταφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας των στρατευμάτων των Ειδικών Δυνάμεων στους χώρους ασκήσεων της περιοχής του Καλινινγκράντ με πραγματοποίηση της πρακτικής αποβίβασης ", είπαν στο Υπουργείο Αμύνης.


Μετά από αυτό οι αλεξιπτωτιστές μαζί με τους στρατιώτες του Πολεμικού Ναυτικού του Στόλου της Βαλτικής θάλασσας θα αποκρούσουν την αποβίβαση των ειδικών δυνάμεων του υποτιθέμενου εχθρού και να αποκλείσουν και θα καταστρέψουν τις παράνομες ένοπλες ομάδες του υποτιθέμενου εχθρού.

ΟΙ ενέργειες των Ειδικών Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού από τον αέρα θα στηρίξουν τα καταδιωκτικά - βομβαρδιστικά SU-34 και τα ελικόπτερα ΜΙ-24 του πρώτου αρχηγείου της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αντιαεροπορικής Προστασίας που μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Καλινινγκράντ από την κεντρική Ρωσία.

"Τα βομβαρδιστικά της αεροπορίας μακρινών αποστάσεων TU-22MZ θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από εκπαιδευτικές πτήσεις στο χώρο της Βαλτικής θάλασσας με επεξεργασία των υποθέσεων της εναέριας περιπολίας ", πρόσθεσαν στο Υπουργείο.

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ Saber Strike 2014 ("Χτύπημα του ξίφους ") άρχισαν τη Δευτέρα, στις 9 Ιουνίου, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Ιουνίου. Διεξάγονται στο χώρο των τριών χωρών της Βαλτικής (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία).

Στις ασκήσεις Saber Strike 2014 συμμετέχουν πάνω από 4,7 χιλιάδες στρατιώτες από διάφορες χώρες, καθώς και 800 μονάδες πολεμικών μηχανημάτων, στις ασκήσεις BALTOPS 2014 συμμετέχουν περίπου 1,3 χιλιάδες στρατιώτες των ΗΠΑ. Έτσι, συνολικός αριθμός στρατιωτών στις δύο ασκήσεις του ΝΑΤΟ αποτελεί τουλάχιστο 6 χιλιάδες άτομα.

Αρχικά η Ρωσία επίσης ήταν καλεσμένη στις ασκήσεις BALTOPS 2014, λόγω της ουκρανικής κρίσης όμως η ηγεσία του ΝΑΤΟ αποφάσισε να διακόψει προσωρινά την πολεμική συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τα ρωσικά πλοία δεν συμμετέχουν στις ασκήσεις.

[Πηγή]