Κυριακή 18 Μαΐου 2014

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [17]

«Clean Me Up».

Μία εκπληκτική αεροφωτογραφία από την παραλία του Dockweiler στην Καλιφόρνια δείχνει τον σχηματισμό 4.000 παιδιών από σχολεία του Λος Αντζελες, που συγκεντρώθηκαν για να καθαρίσουν τις ακτές από τα σκουπίδια και μαζί σχημάτισαν τη λέξη «Clean me Up». Το εντυπωσιακό στιγμιότυπο τράβηξε ο φωτογράφος Μπραντ Γκρέιβερσον για το πρακτορείο Associated Press και την εφημερίδα The Daily Breeze....

Επιστροφή στη γη μετά από 6 μήνες!


Τρεις αστροναύτες, ο Ρώσος Mikhail Tyurin, ο Αμερικανός Rick Mastracchio και ο Ιάπωνας Koichi Wakata, διοικητής τους επέστρεψαν στη γη μετά από 6 μήνες στο διάστημα και γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό. Στη φωτογραφία ο Ιάπωνας μεταφέρεται στα χέρια, την ώρα που μιλά στο τηλέφωνο, προφανώς με τους οικείους του

Κρανίου τόπος οι λόφοι γύρω από το Σαν Ντιέγκο


Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν σαρώσει την επαρχία San Marcos στην Καλιφόρνια έχουν μετατρέψει σε σεληνιακό τοπίο δεκάδες χιλιάδες εκτάρια γης. Πάνω από 1000 πυροσβέστες αγωνίζονταν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις κατοικημένες περιοχές έως τα ξημερώματα της Κυριακής 

Για χάμπουργκερ ο Ομπάμα


«Πιρουέτες» πάνω στον πάγκο του γνωστού φαστφουντάδικου Shake Shack, έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπου μίλησε με τους εργαζόμενους για την ανάγκη επενδύσεων στις υποδομές. Πάντως η Μισέλ Ομπάμα που είναι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής, πρέπει να είναι έξαλλη με τον σύζυγό της καθώς απόλαυσε μπέργκερ και τηγανιτές πατάτες.

Όπλα ψηλά!


Ασκήσεις ακριβείας από δόκιμους υπαξιωματικούς. Κάποιος θα σκεφτόταν: «Αυτά κάνουν οι περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις». Άλλος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι φωτομοντάζ. Για κάποιον τρίτο, αυτό θα μπορούσε να είναι το νέο μοντέλο για τον ελληνικό στρατό: Ασκήσεις επιδείξεων και.. όπλα ψηλά. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα στιγμιότυπο από τους διακλαδικούς αγώνες Διμοιριών Επιδείξεων που έγιναν την Τετάρτη στη Σχολή Ευελπίδων με νικήτρια την ομάδα της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).

Κόκκινο χαλί για ένα σολομό


Ο κυβερνήτης David Boshell και η συγκυβερνήτης Melissa Van Dyke της Alaska Air Cargo, μεταφέρουν με τιμές έναν τεράστιο βασιλικό σολομό. Η τελετή γίνεται στο πλαίσιο μιας παράδοσης χρόνων που θέλει με αυτόν τον τρόπο να ανοίγει η περίοδος διάθεσης του συγκεκριμένου σολομού στην Αλάσκα.

Στο έλεος του πύρινου εφιάλτη


Στο έλεος του πύρινου εφιάλτη βρίσκεται η νότια Καλιφόρνια, αφήνοντας μέχρι στιγμής περισσότερους από 20.000 ανθρώπους στο δρόμο. Το Σαν Ντιέγκο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την ώρα που εκατοντάδες άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Τουλάχιστον 30 σπίτια έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ έκλεισαν τα σχολεία και κατέρρευσε το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Οι Αρχές διέταξαν να εκκενωθεί η στρατιωτική βάση στο Καμπ Πέντλετον, μεταξύ Λος Αντζελες και Σαν Ντιέγκο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών. Τα προβλήματα σοβαρά, ενώ ο εφιάλτης μαίνεται...

Ριλάξ με θέα...


Μια τίγρης έχει ξαπλώσει να ξεκουραστεί στο ειδικό πέρασμα στο ζωολογικό κήπο της Φιλαδέλφεια, αδιαφορώντας για τους επικέπετες που περνούν από κάτω. Ο ειδικός αυτός διάδρομος έχει μήκος 100 περίπου μέτρα και φτιάχτηκε για να κάνουν βόλτες τίγρεις, λιοντάρια, πούμα και λεοπαρδάλεις.

Για έξι μήνες στο Διάστημα


Για έξι μήνες «έπαιζαν» το παιχνίδι της βαρύτητας, έβλεπαν τη Γη από μακριά, έμειναν αμίλητοι στην απόλυτη σιωπή. Το ταξίδι τριών αστροναυτών στο Διάστημα, τελείωσε κάπου εδώ... Μετά από έξι μήνες, ο Ρώσος Mikhail Tyurin, ο Αμερικανός Rick Mastracchio και ο Ιάπωνας Koichi Wakata επέστρεψαν στα σπίτια τους, καθώς η αποστολή εξετελέσθη... Και τώρα πάλι πίσω στα γήινα, κοντά στις οικογένειές τους και «προσγειωμένοι» σε μία άλλη πραγματικότητα.

Happy Birthday Βούδα!


Ένα παιδί στην Ταϊλάνδη ρίχνει ένα νόμισμα σε ένα από τα πολλά χρυσά αγάλματα του Βούδα, αναζητώντας την ευλογία κατά την «ημέρα Vesak». Η ημέρα Vesak γιορτάζεται κάθε χρόνο κατά την πανσέληνο του Μαΐου ή του Ιουνίου για τη γέννησης του Γκαουτάμα Βούδα.

Προπόνηση για το Μουντιάλ...


Κάπου δίπλα από τις φαβέλες, μικροί Βραζιλιάνοι, ξυπόλητοι, με... κάτι που μοιάζει με μπάλα, προπονούνται και ονειρεύονται ότι μια μέρα θα παίζουν και εκείνοι στην εθνική ομάδα της χώρας τους

“To Ποτάμι” στην Καβάλα


Στην Καβάλα ταξίδεψε την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνομίλησε με κατοίκους, φίλους και εθελοντές. Η συνάντηση έγινε μέρα μεσημέρι στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης και ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε προνοήσει να εφοδιάσει τους παριστάμενους με ψάθινα καπέλα για τον ήλιο... 

Επί κοντώ στη... θάλασσα


Ένας εντυπωσιακός, όσο και πρωτοποριακός για τα ελληνικά δεδομένα αγώνας άλματος επί κοντώ διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ το απόγευμα του Σαββάτου στη μαρίνα Φλοίσβου. Ο διεθνής αγώνας έγινε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, με κύριο χορηγό την DHL και την υποστήριξη της Μαρίνας Φλοίσβου.

Ανείπωτη τραγωδία στην Τουρκία


-Μια από τις χειρότερες μέρες της ζει η Τουρκία η οποία κλαίει αλλά και ξεσηκώνεται διαδηλώνοντας στους δρόμους για τους μέχρι στιγμής 230 νεκρούς από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στην επαρχία Μανίσα. Την ώρα που στις στοές του ανθρακωρυχείου παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι πάνω από 370 εργάτες και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να μπορέσουν να βγάλουν ζωντανούς κάποιους από αυτούς, φοιτητές στην Αγκυρα κατέβηκαν σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης θεωρώντας την υπεύθυνη για το δυστύχημα.

Μία γυναίκα ανάμεσα σε χαμόγελα.


Μία γυναίκα περπατά ανάμεσα σε δεκάδες χαμόγελα. Είναι ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ του Γάλλου καλλιτέχνη JR, στη Σαγκάη. Μαζί με την ομάδα του έστησαν ένα φωτογραφικό στούντιο σε ένα φορτηγό και άρχισαν να βγάζουν πορτραίτα ντόπιων και τουριστών. Με τα χαμογελαστά τους πρόσωπα, έφτιαξαν αυτή την πρωτότυπη έκθεση σε κεντρικό σημείο της πόλης.

«Η Μεγάλη Εικόνα»


Ενα τεράστιο φωτογραφικό επίτευγμα με την προφανή ονομασία «Η Μεγάλη Εικόνα»: Εχει μήκος 32,61 μέτρα και ύψος 9,44 μέτρα και είναι η μεγαλύτερη φωτογραφία που έχει τραβηχτεί ποτέ. Για την ασπρόμαυρη απεικόνιση μια παλιάς βάσης πεζοναυτών εργάστηκαν 6 καλλιτέχνες και εκατοντάδες βοηθοί. Οπως ήταν αναμενόμενο χρειάστηκε να δημιουργήσουν και την μεγαλύτερη κάμερα που υπήρξε ποτέ. Μετέτρεψαν, λοιπόν, ένα εγκαταλελειμένο υπόστεγο για αεροπλάνα σε κάμερα.

Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι


Ενα τεράστιο πανό κοσμεί από σήμερα την πρόσοψη του Palais des Festivals στις Κάννες, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και φέτος ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Στο πανό, το πρόσωπο του ιταλικού ηθοποιού, Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δήλωνε πως ήταν ελληνικής καταγωγής. Πάνω από 20 ταινίες που σκηνοθετήθηκαν από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου θα προβληθούν στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου.

Ηλικιωμένοι πολίτες σε άσκηση γέλιου


Εκατοντάδες άνθρωποι στη Βομβάη, οι οποίοι πιστεύουν ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή, συμμετείχαν σε μια προσπάθεια να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης συγκέντρωσης ηλικιωμένων πολιτών σε άσκηση γέλιου. Το ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο απαθανάτισε ο φωτογράφος Ντάνις Σιντικί για το πρακτορείο Ρόιτερς.

[Πηγή 1]  [Πηγή 2]