.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [16]

Η ανάπαυση των βετεράνων

Κουρασμένοι από την ορθοστασία, τρεις Ρώσοι βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διάλεξαν ένα παγκάκι να ξανασάνουν και να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους, μετά την μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, με την ευκαιρία των 69 χρόνων από τη λήξη του πολέμου....

Μήπως είδες τη βαλίτσα μου;

Άρχισε η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος. Χιλιάδες βαλίτσες αναζητούν τους κατόχους τους στο αεροδρόμιο του Gatwick στο Λονδίνο.

Όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα γλυκό...

Σκίουρος απολαμβάνει μια... μίνι-τάρτα στο ζωολογικό κήπο Kelvingrove Park στη Σκωτία

Με διαφορά 50 χρόνων...

Το σημείο της δολοφονίας του προέδρου Κένεντι, σήμερα και... τότε μέσα από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της εποχής, όπου φαίνονται πολίτες πεσμένοι στο έδαφος αμέσως μετά τους πυροβολισμούς και ένας αστυνομικός με τη μοτοσικλέτα του να τρέχει προς το αυτοκίνητο του προέδρου.

Αεροπλάνα + πουλιά = Πρόβλημα...

Ένα πουλί μπλεγμένο στα πτερύγια μηχανής αεροσκάφους μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα. Ένα σμήνος πουλιών όμως είναι ο εφιάλτης κάθε πιλότου, όπως στην περίπτωση αυτού του Boeing 777 της Air Canada που επιχειρεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου...

O John Kerry παίζει μπάλα

Περιμένοντας να ανεφοδιαστεί το αεροπλάνο του στο Πράσινο Ακρωτήριο, ο John Kerry βρήκε ένα τρόπο να ξεμουδιάσει από την πτήση παίζοντας μπάλα την ώρα που μιλά και στο τηλέφωνό του. Η αγάπη του Kerry για το ποδόσφαιρο δημοσιοποιήθηκε όταν εθαέθη και πάλι να παίζει... σουτάκια με τον Sergey Lavrov, στο περιθώριο συνομιλιών τους για την Ουκρανία.

H παπική ελίτ της Ελβετίας

Οι «νέοι» της παπικής φρουράς στην τελετή ορκωμοσίας τους στο Βατικανό που γίνεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου προς τιμήν 147 Ελβετών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τον Πάπα, το 1527. Η Ελβετική φρουρά ιδρύθηκε το 1506 και αποτελείται από 100 εθελοντές, κατ΄αποκλειστικότητα Ελβετούς και καθολικούς στο θρήσκευμα.

Κωνσταντινούπολη: αντίσταση μέχρι τέλους!

Ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού αρνείται να συναινέσει στην κατεδάφισή του, μη αποδεχόμενος την προσφορά που του υπέβαλλε η κατασκευάστρια εταιρεία που έχει αναλάβει να διαμορφώσει ένα νέο μητροπολιτικό πάρκο στην περιοχή Fikirtepe της Κωνσταντινούπολης. Οι “πιέσεις” που δέχεται πάντως είναι εμφανείς...

Φτώχεια και δυστυχία, στην Βόρεια Κορέα

Φτώχεια, δυστυχία, παιδιά που δεν ήταν ποτέ παιδιά. Η Βόρεια Κορέα αποτυπωμένη μέσα από φωτογραφίες που ποτέ, μέχρι, σήμερα δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο φωτογράφος Ερίκ Λαφόργκ επισκέφθηκε έξι φορές τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν για ένα σκοπό: Να αποτυπώσει την σκληρή πραγματικότητα στη Βόρεια Κορέα. Ο ίδιος είναι ανεπιθύμητος εκεί. Κυνηγημένος μέσα σε μία αφιλόξενη γι αυτόν χώρα, σήμερα δηλώνει ικανοποιημένος που μέσα από τα κλικ του δείχνει στον πλανήτη τι συμβαίνει στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Φλος Ρουαγιάλ

Τρία διάσημα... αδέλφια, το «Queen Mary 2» το «Queen Elizabeth» και το «Queen Victoria», τρία δηλαδή από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, στο λιμάνι της Λισαβάνας λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για το Σαουθάμπτον όπου θα γίνει μια μεγάλη γιορτή για τα δέκατα γενέθλια του «Queen Mary 2».

Κάθετη πασαρέλα

Σε μια εντελώς διαφορετική πασαρέλα κλήθηκαν να παρουσιάσουν τα ρούχα του οίκου Gucci στο Τόκιο, άνδρες και γυναίκες μοντέλα αφού κλήθηκαν να περπατήσουν στον κάθετο τοίχο ενός ουρανοξύστη. Τα... ατρόμητα μοντέλα ήταν δεμένα με ιμάντες από την ταράτσα του ουρανοξύστη και όπως αποδείχθηκε το... έλεγε η καρδούλα τους, αφού όχι μόνο τα ρούχα του γνωστού οίκου παρουσίασαν όπως θα έκαναν σε οποιαδήποτε άλλη πασαρέλα, άλλα χόρεψαν κιόλας!

Περιμένοντας το κύμα

Περιμένει υπομονετικά εκείνο το κύμα που θα τον «απογειώσει». Εχει μείνει μόνος του στην παραλία Mollymook, στη Νέα Νότια Ουαλία. Αυτός και η αστείρευτη ομορφιά της φύσης. Ο σέρφερ μαγεμένος από το τοπίο που απλώνεται μπροστά του μοιάζει να «υποκλίνεται» στο μοναδικό θέαμα που προσφέρει η δύση του ηλίου. Το κύμα έρχεται και εκείνος ετοιμάζεται για μία βουτιά σε έναν υδάτινο παράδεισο. Μοιάζει τόσο μικρός, μπροστά στο μεγαλείο της φύσης...

O Ναπολέων... ξανά στην εξορία

Τον Απρίλιο του 1814, μετά τη συνθήκη του Fontainebleau, ο Ναπολέων εξορίστηκε στο νησί Έλβα ανοικτά των ακτών της Τοσκάνης, στην κεντρική Ιταλία, όπου πέρασε εννέα μήνες πριν επιστρέψει στη Γαλλία. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων, διοργανώθηκε αναπαράσταση της άφιξης του Ναπολέοντα στο νησί. 

Ουκρανία: Μακελειό στην Οδησσό

Συγκλονιστική φωτογραφία από τη εισβολή ενόπλων στο κτήριο των Συνδικάτων στην Οδησσό, όπου κάηκαν ζωντανοί 116 άνθρωποι

Ο Πόρος συννεφιασμένος

Η εικόνα αποδίδει ένα μέρος της ομορφιάς του νησιού. Πόρος, Μάιος 2014. Τα σκάφη που βρίσκονται αγκυροβολημένα στο νησί είναι λόγω της διεξαγωγής διεθνούς έκθεσης Yachting στην οποία συμμετέχουν πρακτορεία ναυλώσεων όπως και μεσίτες από όλο τον κόσμο. Ο υπουργός Ναυτιλίας εκτίμησε ότι αν τα 17.000 σκάφη αναψυχής που φιλοξενούνται σήμερα στα ελληνικά λιμάνια γίνουν 70.000 τότε θα δημιουργηθούν άμεσα 80.000 θέσεις εργασίας. 

Πυροβολώντας Ρωσόφωνο αγρότη στην Ουκρανία

Καμμία διάκριση από τους ναζί της Ουκρανίας. Άοπλος Ρωσόφωνος γεωργός δέχεται σχεδόν εξ επαφής πυροβολισμό γιατί... άγγιξε το Ουκρανικό τεθωρακισμένο, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του!!!!

Παλαιστινιακό... παρκούρ

Νεαροί Παλαιστίνιοι εξασκούνται στο παρκούρ, πηδώντας από τα ερείπια στο στρατόπεδο προσφύγων Σατί στην πόλη της Γάζας. Το εντυπωσιακό στιγμιότυπο απαθανάτισε ο φωτογράφος Μοχάμεντ Σάλεμ για το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 1

Σήμερα γιορτάζει ο αθλητισμός με την διοργάνωση του 3ου διεθνούς ημιμαραθώνιου δρόμου της Αθήνας με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων. Στον αγώνα των 3 χιλιομέτρων συμμετείχε και ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης. Η διαδρομή του αγώνα έχει χαραχθεί από τον ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Αθήνας με στόχο την περαιτέρω αγωνιστική αναβάθμισή του, αλλά και την προσέλκυση για τουριστικούς λόγους χιλιάδων συμμετεχόντων και φίλων του κλασικού αθλητισμού. Το εντυπωσιακό στιγμιότυπο της έναρξης απαθανάτισε ο φωτογράφος Κώστας Κατωμέρης για το πρακτορείο εικόνων Eurokinissi

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2

Το αγωνιστικό της πρόσωπο έδειξε την Κυριακή η Αθήνα, φιλοξενώντας τον 3ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας και τους περίπου 12.000 δρομείς που πήραν μέρος. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, αλλά και στη γενική κατάταξη.

Απόλαυση στην Αυστραλία

Κάπου ανάμεσα στον ωκεανό και στα λίγα τετραγωνικά μίας πισίνας ένας άνδρας απολαμβάνει κολύμπι. Σκουπίζει το πρόσωπό του από το νερό για να θαυμάσει τη μοναδική φυσική ομορφιά που απλώνεται μπροστά του. Ο ήλιος «βυθίστηκε» στη θάλασσα. Τα κύματα στην παραλία South Cronulla, στην Αυστραλία σκάνε στην πισίνα, δημιουργώντας έναν εκπληκτικό υδάτινο παράδεισο... Παίρνει μία βαθιά ανάσα και ξεκινάει και πάλι...

[Πηγή 1] [Πηγή 2]